Recents in Beach

Οι πλημμύρες στα χωριά της Ορεστιάδας ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την έλλειψη καθαρισμού των Ρεμάτων

 


 Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες 


Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες  στα χωριά Νεοχώρι και Λεπτή του δήμου Ορεστιάδας, πραγματοποίησε  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Έβρου .την Δευτέρα 13-6-2022.

Τα στελέχη ης Ν.Ε του  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Έβρου συναντήθηκαν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι τους  συνοδεύουν στις πληγείσες περιοχές.

Η διαπίστωση  για μια ακόμη φορά είναι η έλλειψη συντήρησης των ρεμάτων, τα οποία όπως είπαν κάτοικοι των χωριών δεν καθαρίστηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να  προκληθούν καταστροφές.

Ζωικό κεφάλαιο, χωράφια, σπίτια, αγροτικά μηχανήματα και οικοσκευές υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν τελείως. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος στη Λεπτή επίσης πλημμύρισε με αποτέλεσμα αρκετές και σοβαρές υλικοτεχνικές ζημιές. 

Η κατάσταση είναι τραγική για τους πληγέντες, οι οποίοι  προσπαθούν να αποκαταστήσουν ότι είναι δυνατόν  με την αρωγή των κατοίκων οι οποίοι συνεισφέρουν και με την προσωπική τους εργασία 

 

Είναι ανάγκη της άμεσης καταγραφής των ζημιων για την γρήγορη αποζημίωση των ανθρώπων που υπέστησαν τις ζημιές.

Οι καταστροφές ποτέ δεν πρέπει να είναι πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι κυβερνώντες, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν τα αίτια και τις δικές τους ευθύνες για την πρόληψη.

Η περιφέρεια της ΑΜΘ, η οποία  με βάση το “Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων πλημμύρας” το οποίο  εκπονήθηκε το 2017 από τη δική μας κυβέρνηση, έχει την ευθύνη του συντήρησης των ρεμάτων, θα πρέπει άμεσα να  προχωρήσει  στον  καθαρισμό τους 


Αλεξανδρούπολη 15-6-22

                                                                                             Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Έβρου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">