Recents in Beach

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ. Εκτελεστικός Γραμματέας των «Γαλάζιων»

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1)Ο Εκτελεστικός Γραμματέας των «Γαλάζιων», καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κος Νίκος Βασιλειάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα και με ακροατές σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό) του ΡΑΔΙΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ, του Κώστα Παπαζαφειρίου.

Παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της νέας πολιτικής κίνησης, υποσημειώνοντας τη συνοδικότητα της προσπάθειας, το συγκερασμό έμπειρων καταξιωμένων πολιτικών προσωπικοτήτων με πλειάδα νέων προσώπων, επισημαίνοντας πως ο τόπος έχει ανάγκη από μία πραγματικά πατριωτική δημοκρατική παράταξη, που θα υπηρετήσει τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, που συνείχαν διαχρονικά την ελληνική κοινωνία και στηριζόταν από τα λαϊκά στρώματα, τους νοικοκυραίους.

Επισήμανε πως η χώρα χρειάζεται βαθιές τομές, με ρηξικέλευθες πολιτικές προτάσεις, τις οποίες και ανέφερε ενδεικτικά.

Στην τελική αποφατική αποστροφή επισήμανε εμφατικά πως το πραγματικό διακύβευμα στις επόμενες εκλογές, οψέποτε γίνουν, είναι το αντιθετικό δίπολο ανάμεσα στη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, από την μία μεριά, που βρίσκονται στην ίδια γραμμή και επιθυμούν μία Ελλάδα πολυπολιτισμική, ΛΟΑΤΚΙ, αφελλληνισμένη και αποορθοδοξοποιημένη, γηράσκουσα και με τους Έλληνες που σε λίγα χρόνια θα είναι 2.000.000 λιγότεροι να τους αντικαθιστούν δημογραφικά οι λαθροεισβολείς και, από την άλλη, οι εθνοκεντρικές πατριωτικές δυνάμεις, που θα εκφραστούν αυθεντικά μέσα από την κίνηση των «γαλάζιων».


2) Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ στον Αργύρη Ντινόπουλο παραχώρησε ο Εκτελεστικός Γραμματέας των «Γαλάζιων», καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κος Νίκος Βασιλειάδης.

Ερωτώμενος για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων επισήμανε πως πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθεί το δόγμα του ενδοτισμού, του κατευνασμού, της γραμμής ΕΛΙΑΜΕΠ. Ενόψει της επικείμενης συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη εξέφρασε την επιθυμία να μην επαναληφθούν τα αποτελέσματα της Μαδρίτης το 97’, που η κυβέρνηση Σημίτη αναγνώρισε «τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο». Τόνισε πως δηλώσεις όπως «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες (Κοτζιάς), για 6 ναυτικά μίλια (Γεραπετρίτης)», αναγνώριση μερικής επήρειας νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο κατά τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου – ενώ, περιέργως πως, δεν έχει ανακηρυχθεί ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου- δίνουν επιχειρήματα στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε οι «χρήσιμοι πρόθυμοι» και να αξιώσουμε από τους συμμάχους μας να μας στηρίξουν χωρίς αστερίσκους, καθώς μία σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας θα συνιστά «βούτυρο στο ψωμί» του Πούτιν. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζέον θέμα της ακρίβειας, τονίζοντας πως οι τιμές στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης κλπ. είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί. Μάλιστα το ράλι ανόδου τιμών ξεκίνησε πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Τέλος, κατέληξε πως μόνο μία γνήσια πατριωτική συμπαράταξη όλων όσων αντιτίθενται σε αυτήν την κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανατροπής, επ’ ωφελεία των Ελλήνων.       

     


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">