Recents in Beach

Η ΈΝΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ Ν.ΈΒΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΉ ΩΘΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ & ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!


Επιστολή απέστειλε προς τον Υπ. Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, με επίκεντρο την ενεργειακή θωράκιση του Ν. Έβρου!! 

 

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι στην Θράκη & στον Εβρο συντελείται μία ενεργειακή κοσμογονία, με την Αλεξ/πολη να καθίσταται ενεργειακός κόμβος φυσικού αερίου!! 

 

Το έργο επέκτασης της διανομής φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα, που ξεκινά από την ΠΑΜ-Θ, συμπεριλαμβάνοντας τις 5 Π.Ε της ΠΑΜ-Θ, με τις πρωτεύουσες αυτών, καθώς επίσης και την πόλη της Ορεστιάδας, είναι εμβληματικό & εξαιρετικά χρήσιμο για την περιοχή!!

 

Ωστόσο, όπως είχε θέσει και στον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος-Ενέργειας, Ν. Ταγαρά, στην συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης (Ολόκληρη η συζήτηση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=iYdUO8XhqHg), είναι αναγκαίο να συμπεριληφθεί ο Ν. Έβρου στο σύνολό του στο δίκτυο της διανομής.

 

Προτείνοντας οραματικά, την χρησιμότητα ενός κάθετου νομαρχιακού ενεργειακού αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αλεξ/πολη μέχρι το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας και ο οποίος θα διακλαδώνεται στις παρόδιες πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, οικισμούς, εργοστάσια, Μείζονες Σχηματισμούς, Στρατιωτικές Μονάδες, Σχολές, Κεντρικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία & Κ.Υ..

 

Μάλιστα, η πρόταση αυτή βρήκε άμεσα θετική ανταπόκριση, καθώς εν λόγω προτεινόμενος αγωγός βρίσκεται σε φάση μελετητικής ωρίμανσης, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

 

Με την παρούσα επιστολή, επανέρχεται επί του θέματος, αναφερόμενος στις εύφορες κοιλάδες του Β/Έβρου και ειδικότερα αυτή του Ερυθροποτάμου και η αντίστοιχη του Άρδα, στις οποίες δραστηριοποιούνται αρκετές βιοτεχνίες & βιομηχανίες με αιχμή του δόρατος τις δύο μεγάλες Βιομηχανίες Μεταποίησης, που κυριαρχούν στον κλάδο των κατεψυγμένων προϊόντων πανελλαδικά, ήτοι την HellasFrost και την Άρδας Frost.

 

Προτείνοντας να συμπεριληφθεί στον προαναφερόμενο κάθετο νομαρχιακό αγωγό και ο επί πλέον σχεδιασμός  δύο νέων οριζόντιων αγωγών!!



Οι οποίοι θα διατρέχουν τις δύο εύφορες κοιλάδες του Β/Έβρου, καλύπτοντας τις ενεργειακές απαιτήσεις των μεταποιητικών κι όχι μόνον επιχειρήσεων, μειώνοντας γενικά το κόστος παραγωγής.



Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή : 



ΘΕΜΑ : ΕΘΝΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΈΝΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!

 

Η Θράκη και ο Έβρος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκονται στο επίκεντρο των ενεργειακών, αμυντικών, επιχειρηματικών και αναπτυξιακών εξελίξεων.

 

Ειδικότερα, συντελείται μία ενεργειακή κοσμογονία, με την πρωτεύουσα του Ν.Έβρου να μετεξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο φυσικού αερίου, γιατί εκεί διασταυρώνονται & διακλαδώνονται οι γνωστοί αγωγοί, αναβαθμίζοντας την γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση της περιοχής στη διεθνή σκακιέρα.

 

Η σημερινή κυβέρνηση, έχει δρομολογήσει το εμβληματικό έργο επέκτασης της διανομής φυσικού αερίου σε όλη τη χώρα, που ξεκινά από την ΠΑΜ-Θ, το οποίο για λόγους συμβολισμού εγκαινίασε την 1η Ιουλίου 2021 στην Ξάνθη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός...

Συμπεριλαμβάνοντας τις 5 Π.Ε της ΠΑΜ-Θ, με τις πρωτεύουσες αυτών, καθώς επίσης και την πόλη της Ορεστιάδας.

Ωστόσο, όπως είχα αναδείξει και στην συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά (8/10/21), είναι απολύτως αναγκαίο να ενταχθεί ο Έβρος στο σύνολο του  στο  εν λόγω δίκτυο.

Τονίζοντας ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός δεν λύνει προς το παρόν το ενεργειακό πρόβλημα του πρώτου νομού της χώρας, μολονότι από τα ‘πόδια’ του οποίου περνάνε οι γνωστοί αγωγοί αποτελώντας τον πυλώνα του κράτους και της ΕΕ.

Για τον λόγο αυτό, είχα αναδείξει την χρησιμότητα ενός κάθετου νομαρχιακού ενεργειακού αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας και ο οποίος θα διακλαδώνεται στις παρόδιες πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, οικισμούς, εργοστάσια, Μείζονες Σχηματισμούς, Στρατιωτικές Μονάδες, Σχολές, Κεντρικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία & Κ.Υ..

Συνιστά θετική εξέλιξη και μας χαροποιεί που η πρόταση αυτή βρήκε ανταπόκριση, μιας και ο  εν λόγω προτεινόμενος αγωγός βρίσκεται σε φάση μελετητικής ωρίμανσης, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Στις εύφορες κοιλάδες του Β/Έβρου και ειδικότερα αυτή του Ερυθροποτάμου και η αντίστοιχη του Άρδα, δραστηριοποιούνται αρκετέ βιοτεχνίες & βιομηχανίες με αιχμή του δόρατος τις δύο μεγάλες Βιομηχανίες Μεταποίησης, που κυριαρχούν στον κλάδο των κατεψυγμένων προϊόντων πανελλαδικά.

Πρόκειται  για την «Ελληνική Οικοαγροτική AE» με τίτλο «HellasFrost AE» η οποία εδρεύει στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και την «Άρδας Frost» στα Κόμαρα Ορεστιάδας.

Χαρακτηριστικά, οι δυο Βιομηχανικές Μονάδες επεξεργάζονται χιλιάδες στρέμματα στις κοιλάδες του Ερυθροποτάμου, του Άρδα & στον κάμπο του ποταμού Έβρου των περιοχών του Βορείου Έβρου, όπου με συμβολαιακή Γεωργία καλλιεργούνται όλα τα γνωστά νωπά κατεψυγμένα προϊόντα Α’ ποιότητας! 

Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να συμπεριληφθεί στον προαναφερόμενο κάθετο νομαρχιακό αγωγό και ο επί πλέον σχεδιασμός  δύο νέων οριζοντίων αγωγών, οι οποίοι θα διατρέχουν τις δύο εύφορες κοιλάδες του Β/Έβρου, καλύπτοντας τις ενεργειακές απαιτήσεις των μεταποιητικών κι όχι μόνον επιχειρήσεων, μειώνοντας γενικά το κόστος παραγωγής.

Πρόκειται για ένα συλλογικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που θα ευνοήσει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής κι όχι μόνο, δίνοντας ισχυρή οικονομική ώθηση στην περιοχή και συμβάλλοντας στην αποτροπή του πληθυσμιακού μαρασμού.


 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">