Recents in Beach

Απόστολος Δαβής : Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα.


 Αφού έκατσε η σκόνη για το νέο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Σουφλί, οφείλουμε να πούμε ολόκληρη την αλήθεια, γιατί η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα. Από κάποιους υπάρχει σκόπιμη-λειψή ενημέρωση κατά την προσφιλή τους μέθοδο-τακτική, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη και καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στον κόσμο:

  1. Ο τίτλος αποφοίτησης από τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης δεν είναι ακαδημαϊκός τίτλος, αλλά βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης.

  2. Ο  τρόπος εισαγωγής κρίνεται και από τον βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου, από τα κοινωνικά κριτήρια, από την προϋπηρεσία κ.α. 

  3. Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων υποβάλλονται και τον μήνα Σεπτέμβριο απευθείας στα ΔΙΕΚ.

  4. Τμήμα υφίσταται εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός των 15 καταρτιζόμενων. 


   Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος δεν λύνεται ούτε με τους βόρειους πρόσφυγες από την Ουκρανία, όπως πρότεινε η Δημοτική Αρχή πριν τρείς μήνες, ούτε με τους 30 καταρτιζόμενους, όπως προτείνει τώρα, οι οποίοι καταρτιζόμενοι στο σύνολό τους θα είναι ντόπιοι, οπότε δεν θα χρειαστούν και σπίτια. Λύνεται με σοβαρές προτάσεις.


   Καταλαβαίνουμε την αγωνία της Δημοτικής Αρχής και την προσπάθειά της, να καλύψει το ανύπαρκτο και καταστροφικό της έργο, χωρίς τράπεζες, χωρίς ιατρεία, χωρίς ταχυδρομεία, χωρίς νερό οι μισοί οικισμοί, διοργανώνοντας επικοινωνιακές τακτικές-φιέστες. Η καθημερινότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Αγοράζουν χρόνο.       


ΥΓ. Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των 2 τμημάτων κατάρτισης.





Απόστολος Δαβής

Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">