Recents in Beach

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ίμβρο από το Σύλλογο Γυναικών Νέας Βύσσας( φωτό)

 


Ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Βυσσας οργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή με τη συμμετοχή 105 ατόμων από το Δήμο Ορεστιάδος και Διδυμοτείχου στις 28 και 29 Μαΐου στο ιστορικό νησί της Ίμβρου, ιδιαίτερης πατρίδας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και συνοδοί ήταν ο Καθηγουμενος της Ι. Μονής Αγ. Σκέπης κ Αγ. Παρασκευής Ν. Βυσσας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιαδας Αρχιμ. Βαρθολομαίος και ο Ιερέας Νικόλαος Καλφοπουλος Εφημέριος Σουφλίου.
Στο νησί μάς επεφύλαξαν συγκινητική υποδοχή και φιλοξενία τόσο ο Σεβ. Κυριλλος όσο και οι Ρωμαίικοι σύλλογοι του νησιού.
Το Σάββατο 28 Μαΐου έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, τα οποία εκόμισε ο Σεβ. Μύρων κ. Χρυσόστομος μεταφέροντας τα με καραβακι. Ένα ιστορικό γεγονός αυτό της επίσημης υποδοχής ιερών λειψάνων, αφού η τελευταία φορά ήταν αιώνες πριν.
Ακολούθησε μέγας εσπερινός στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο Κάστρο της Ίμβρου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος και Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυριλλος.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια και χορούς από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας.
Την Κυριακή 29 Μαΐου τελέστηκε θεία Λειτουργια, ιερουργούντων των ως άνω Αρχιερέων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του χωριού Άγιοι Θεόδωροι που είναι και το χωριό του Οικουμενικού μας Πατριάρχη.
Ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου ενεχείρησε αναμνηστικό μετάλλιο στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας κ Φανή Μπαχαρίδου, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της επίσκεψης μας και την Αναστάσιμη ημέρα που βιώσαμε όλοι μαζί.
Η πρόεδρος εκ μέρους των συμμετεχόντων στην εκδρομή και μεταφέροντας τα αισθήματα των βορειοεβριτών στην αντιφώνηση της, συνεχάρη το Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου για το σημαντικό έργο που επιτελεί στα δύο νησιά της Επαρχίας του υπό την καθοδήγηση του Πατριάρχου μας, βοηθώντας πολύπλευρα για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και άλλων σημαντικών δράσεων έχοντας στο πλευρό του νέους ανθρώπους. Εξέφρασε ευχαριστίες για την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε και επεσήμανε τα κοινά βιώματα Ιμβρίων και Θρακών αλλά και τις κοινές ρίζες.

Παραδόθηκαν δώρα από το Σύλλογο μας στη Μητρόπολη και τα ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στο νησί. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα αμέσως μετά την θεία λειτουργία στην αίθουσα του συλλόγου Ιμβριων και επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους Συλλόγους, στους δασκάλους και στους καθηγητές της Ίμβρου. Το χορευτικό τραγούδησε και χόρεψε τραγούδια και χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Ν Βυσσας καθώς και της Θράκης μας. Ευχαριστούμε για τα πλούσια εδέσματα και τη φιλοξενία όλους όσοι βοήθησαν. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή αυτή. Φεύγοντας από το νησί θαυμάσαμε την επιμονή αυτών των ανθρώπων που σε δύσκολες συνθήκες παρέμειναν και κράτησαν ζωντανό το νησί τους κ υποσχεθηκαμε ότι το ίδιο θα πράξουμε κ εμεις για τον δικό μας τόπο που τα τελευταία χρόνια η μείωση του πληθυσμού γίνεται ολοένα αισθητή.
Θερμές ευχαριστίες απ όλους τους συμμετέχοντες στον Πανοσιολογιότατο π. Βαρθολομαίο για τη συμμετοχή του και την βοήθεια του για να πραγματοποιηθεί η προσκυνηματικη μας εκδρομή αλλά και για την αμέριστη στήριξη του σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">