Recents in Beach

Ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, 1ο Μέρος: "8 δέκατα και αναφορά"

 


Μια ερευνητική ματιά στο παρελθόν και στο μέλλον

Μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα, κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη διακινδύνευσης” (που ισοδυναμούν με εντολές μη παρέμβασης), να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης.

 

Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση. Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις με νέες χρήσεις γης, στο όνομα της “ανάπτυξης” και της “ανασυγκρότησης”.

 

Στο δεύτερο μέρος, που σύντομα ολοκληρώνεται, θα στοιχειοθετήσουμε το “γιατί” κάψανε τουλάχιστον 520.000 στρέμματα και τα όνειρα των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας.

 

Όλες οι μουσικές που ακούγονται στην ταινία μας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους δημιουργούς τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

Μπορείτε να επιλέξετε αγγλικούς ή ελληνικούς υπότιτλους.

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

________________________________________________________

                                                                                                                     Ενημέρωση

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε το ντοκιμαντέρ για την Βόρεια Εύβοια είναι ανεξάρτητη παραγωγή και στηρίζεται στη δική σας δωρεά, στην ελεύθερη συνεισφορά σας με την οποία καλύπτουμε τα έξοδά του και πληρώνονται όσοι εργάζονται σε αυτό.

Ευχαριστούμε όσους και όσες έχουν ήδη συνεισφέρει είτε οικονομικά είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Σας ενημερώνουμε πως, υπολειπόμαστε κατά πολύ από τον στόχο που είχαμε θέσει για τη δημιουργία ενός και μόνο ντοκιμαντέρ. Πόσο μάλλον που οι ανάγκες της έρευνας και της παρουσίασης έχουν οδηγήσει στη δημιουργία και 2ου ντοκιμαντέρ, αυτού που ολοκληρώνουμε προσεχώς. Εκτός από τους βασικούς μας συνεργάτες που δεν έχουν πληρωθεί γι’ αυτό καθόλου, έχουν προκύψει και νέα έξοδα από ζημιές, όπως σκληροί δίσκοι, βλάβες και ανάγκες αναβάθμισης υλικών. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε. Και ζητάμε, για άλλη μια φορά, να μας βοηθήσετε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που αντιμετωπίζουμε.

Κάντε προβολές και βάλτε ένα κουτί ελεύθερης ενίσχυσης του ντοκιμαντέρ. Κάντε τη δωρεά σας, όσο μικρή και αν είναι. Ξέρουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Γι΄αυτό λέμε, λίγα από πολλούς, και όχι πολλά από λίγους. Η βοήθειά σας μας είναι απαραίτητη.

Ευχαριστούμε

Νέλλη Ψαρρού, Ιωάννης Λαζάρου

Δείτε το ντοκυμαντέρ

 

https://tosxedio.com/?fbclid=IwAR0PLlncVnhkNlswF8Ma4OEqq-VlRwjilwR7V5zgPOharWk0LrD4BrAbwYU

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">