Recents in Beach

Από την αμετροέπεια στη μικροπρέπεια κι από το μηδέν στο μηδέν.

 


Ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου Σίμος Τσιλίκας  κατακεραυνώνει τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. 

Η ανακοίνωση του:

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ( Κυριακή 10/07/22) ενημερώθηκα με λύπη μου ότι ο κύριος  Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με ένα τρόπο που μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις και να θεωρηθεί ως επίθεση και μάλιστα αήθης, με ένα τρόπο που το μόνο που δημιουργεί είναι σύγχυση και δημιουργία εντυπώσεων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα "Από την αρχή".

Στις 09/07/22 ημέρα Σάββατο, ενημερώνω με eMail τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  ότι δε θα καταφέρω να συμμετάσχω στη δια ζώσης  17η  τακτική και 18η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  καθώς θα λείπω σε προγραμματισμένο ταξίδι ,  παρόλα αυτά επιθυμώ να συμμετάσχω  μέσω διαδικτύου η όποιο άλλο πρόσφορο μέσο (όπως μου δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία- Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου ).

 Απάντηση στο eΜail   ΔΕΝ  έλαβα ποτέ.

Ερχόμαστε τώρα στις 10/07/22 ημέρα Κυριακή όπου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης  (Δύναμη  Δημιουργίας) με  την οποία έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος  κάνει αναφορά στο γεγονός ζητώντας διευκρινίσεις από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου.

Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , αντί να ζητήσει  έστω  μία συγγνώμη για τη μη επικοινωνία σε  eMail ενός συναδέλφου δημοτικού συμβούλου, υποβάθμισε  το γεγονός και με μεγάλη ευκολία (όπως πάντα) έκλεισε ο θέμα .

 Αυτό όμως που μου δημιούργησε αλγεινή εντύπωση ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου  όπου για μία ακόμη φορά δεν μπορεί να κατανοήσει και να σεβαστεί το θεσμό τον οποίο και υπηρετεί .

Στην τοποθέτηση του,  είπε  στο σώμα (αναφερόμενος στο πρόσωπό μου) ότι λείπω πλέον από την περιοχή του Διδυμοτείχου, ότι έχω επιλέξει να φύγω από την περιοχή και επειδή δεν μπορώ να πηγαινοέρχομαι ζητάω από τον πρόεδρο να συμμετέχω στα Δημοτικά συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Κλείνοντας, μας ενημέρωσε πως δεν έχουμε το δικαίωμα να έχουμε άποψη μέσω της τηλεδιάσκεψης (η όποιου άλλου πρόσφορου μέσου).

Επειδή θεωρώ ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει για να λύσει βασικά και καθημερινά προβλήματα της πόλης του Διδυμοτείχου.

Επειδή θεωρώ ότι το έργο του δημοτικού συμβούλου είναι σημαντικό, καθημερινό και πρέπει να του δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει στις συνεδριάσεις με όποιο πρόσφορο μέσο του δίνεται η δυνατότητα.

Επειδή ο δημοτικός σύμβουλος δεν είναι μισθωτός και πρέπει να εργαστεί για να βιοποριστεί.

Επειδή τα λεγόμενα του κυρίου δημάρχου δημιουργούν σύγχυση αρχικά στο οικογενειακό και δευτερευόντως στο εργασιακό μου περιβάλλον.

Ρωτάω τον κ. Δήμαρχο.

Από πού προκύπτει ότι έχω φύγει, μετακομίσει, λείπω, εξαφανιστεί σε άλλη πόλη και πως το γνωρίζει αυτό ο κ. Δημαρχος.

Από πότε το να εργάζεται νόμιμα ένας Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να κρίνεται στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από πότε μπορεί ο κ. Δήμαρχος και κάθε δήμαρχος να καταφέρεται εναντίον συναδέλφων κατασκευάζοντας σενάρια που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Από πότε μπορεί ο κ. Δήμαρχος να μιλάει επί προσωπικού για συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο (ο οποίος λείπει από την αίθουσα) και να μην τον ανακαλεί στην τάξη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Ενημερώνω λοιπόν τον κ. Δήμαρχο πως η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έγινε με χρίσμα και στον αγώνα αυτό δεν μπήκα ανεπάγγελτος, ούτε ανέστιος. Ο κάθε ένας από εμάς έχει το όνομα και τη διαδρομή του.

Καλά θα κάνει ο κ. Δήμαρχος να αντιληφθεί (έστω και τώρα) ότι διοικεί μια πόλη η οποία μαραζώνει καθημερινά αφού δεν μπορεί εδώ και τρία χρόνια να βρει και να δώσει λύσεις σε βασικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Καλά θα κάνει ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τα κουτσομπολιά εις βάρος των συναδέλφων του και να αντιληφθεί επιτέλους ότι ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι πάνελ μεσημεριανής εκπομπής.

Αντ αυτού, το έργο του κ. Δημάρχου, με απόλυτη αντικειμενικότητα και επιείκεια συνοψίζεται με ένα τεράστιο μηδενικό.

Μηδέν έργα , μηδέν δυνατότητα συνεργασίας με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, μηδέν αυτοδιοικητική αντίληψη, μηδέν στο να συνέλθει και να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις .

Τρία χρόνια που μας γυρνάνε πίσω αρκετές δεκαετίες αφού το «Καινούργιο» έχει παραμείνει μόνο στο φθαρμένο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής.

Τρία χρόνια μίας παλαιοκομματικής τακτικής που για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.

Τρία χρόνια χωρίς ρεαλισμό, οργάνωση , προγραμματισμό, αυτογνωσία και αυτοκριτική.

Τρία χαμένα χρόνια.

ΥΓ.

Μήπως πρέπει να ζητήσουμε και συγγνώμη που εργαζόμαστε?

Ούτε πλούσιοι γεννηθήκαμε, ούτε πρίγκιπες, ούτε με κληρονομιά ακίνητης και κινητής περιουσίας, ούτε με ξενοδοχεία στο Ε9.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">