Recents in Beach

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

 


Στέφανος Τζουμάκας . Για την απρέπεια του Συρίγου.

Είναι κουσούρι  , να ασχημονούν και οι σοβαροφανείς της δεξιάς λεγεώνας .

Ο Συρίγος δεν είναι ο  μόνος  της δεξιάς ,  του εθνικισμού  και  της πατριδοκαπηλείας στη Χώρα.

Δεν είναι ο μόνος   από όσους  εκφράζουν  μίσος   για  τη κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση  του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ το 1973.

Πάντα όταν  η δεξιά περνάει σε αποδρομή εμφανίζονται  ορισμένοι  ακόμα και  με ένδυμα τον αναθεωρητισμό της  Ιστορίας  .Στην ουσία   όμως  πρόκειται  για  πρόσωπα και κύκλους  ή  απολογητές   της Χούντας  ή  μανδαρίνους   της διαπλοκής .

Όσο περισσότερη   διπλοπροσωπία  προβάλλουν  τόσο  περισσότερη  χολή  και φθόνο   εκδηλώνουν για  στους αγώνες  ανθρώπων  απέναντι  σε κάθε βαρβαρότητα.

Από την Ιστορία  που  ακόμα δεν εμφανίστηκαν  αναθεωρητές του συρμού ,τους ταιριάζει  το   << Έξεστι  Κλαζομενίοις ασχημονείν>> .

Οι Κλαζομεναί ήταν- σύμφωνα με τα Ομηρικά -περιοχή Μικράς Ασίας .

Κάποιοι από τους Κλαζομένιους, όταν έφτασαν στην Σπάρτη, με ύβρη και αλαζονεία αντιμετώπισαν τις θέσεις των εφόρων, από όπου αποφάσιζαν για τα θέματα της πολιτείας της Σπάρτης. Οι έφοροι, ζήτησαν από τον δημόσιο κήρυκα, να αναφωνήσει : «Συνηθίζεται στους Κλαζομένιους να διαπράττουν απρέπειες ».

Ο Συρίγος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο. Ποιός να του εξηγήσει ότι το Πολυτεχνείο αποτελεί ζώσα ιστορία ανατροπής μιας Χούντας. Δεν είναι αναμενόμενο να διαπράττουν απρέπειες οι διδάσκοντες. Αποτελεί θλιβερή εξαίρεση.


Στέφανος Τζουμάκας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">