Recents in Beach

Στις κάλπες με «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»...

 


Με… συνταγή από τα παλιά έχει αποφασίσει το Μαξίμου να οδηγήσει τη χώρα στις διαφαινόμενες εκλογές του φθινοπώρου, καθώς σε μείζονα προεκλογική στρατηγική... ανάγεται η επιχείρηση ανασύστασης και αναβίωσης του λεγόμενου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».


Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι το πνεύμα αυτής της στρατηγικής διέπνεε χθες όλες τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο φθιωτός πολιτικός, καίτοι αναγκάστηκε να πάει ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα fake news που ο ίδιος επικαλέστηκε περί δήθεν παραπομπής Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τη… Novartis, έδειξε να επενδύει πολιτικά στο εν λόγω θέμα αναφέροντας με εκτενή τρόπο όλο το «γαλάζιο» αφήγημα για το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα κατηγορείται από τη ΝΔ ότι προσπάθησε να στήσει «εκτροπή» και να ελέγξει τους «αρμούς της εξουσίας». Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «παραδικαστικό κύκλωμα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη -σημερινή- επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015. Μάλιστα, με την προσπάθεια «αποσταθεροποίησης» της χώρας συνέδεσε ο κ. Οικονόμου ακόμη και τη νομοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος, τονίζοντας ότι αυτό ήταν το τελευταίο στάδιο στο σχέδιο που εξύφανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η ανάμνηση για το τί έγινε το 2015, αλλά και όλη η επιχειρηματολογία που συγκρότησε το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» κατά τη διάρκεια της «πρώτη φορά Αριστεράς» είναι αρκετή προκειμένου αφενός να κρύψει τα υπαρκτά αδιέξοδα της κυβέρνησης στον τομέα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, αφετέρου να ανακόψει τυχόν διαρροές ψηφοφόρων είτε απευθείας από τη ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε το γεγονός ότι ήδη από το βράδυ της Κυριακής, ανώτατες κυβερνητικές πηγές προανήγγελλαν ότι στις δύο μείζονες πολιτικές του παρεμβάσεις, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση Novartis και, κυρίως στο δημοψήφισμα του 2015 και στο τρίτο Μνημόνιο. Αυτό, εξάλλου, αναμένεται να κάνει σήμερα στην Ευρωβουλή ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι «η Ελλάδα άλλαξε» και πως είναι μία χώρα που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015.
Συν τοις άλλοις, τα ίδια -με πιο αναλυτικό και πιο σκληρό τρόπο- επιχειρήματα θα αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αύριο, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που έχει προγραμματιστεί στη Βουλή μεταξύ του ιδίου και του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Επί της ουσίας, όπως λένε πολλοί, με αυτή την συζήτηση θα ανοίξει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου -έστω και ατύπως. Και η επιχειρηματολογία που θα ακούσουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και που θα περιγράφει σαν «μπαμπούλα» τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του θα αποτελεί τον βασικό άξονα της προεκλογικής αφήγησης της ΝΔ...

matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">