Recents in Beach

Γιατί οι εξοπλισμοί εξελίσσονται σε «ναρκοπέδιο» για την κυβέρνηση

 


Αρκετές φορές σε ανύποπτο χρόνο έχουμε γράψει ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα που «τρέχει» η κυβέρνηση, με τον τρόπο που τα προωθεί θα μας απασχολούν για πολλά χρόνια και όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα τους…

Τις τελευταίες ημέρες όλο και συχνότερα ακούγονται καταγγελίες για σκανδαλώδεις συμβάσεις που έχουν να κάνουμε με τη συντήρηση κρίσιμων εναέριων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων. Δύο ερωτήσεις , μία από τον ΣΥΡΙΖΑ και μία από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έγιναν για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας! Σοβαρά θέματα φαίνεται να έχουν προκύψει με τις συντηρήσεις ελικοπτέρων του ΠΝ , επίσης από ιδιώτη και την ίδια ώρα κορυφώνεται η «μάχη» που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό στους διαδρόμους ΥΠΕΘΑ και ΓΕΑ, για να δοθεί και η συντήρηση των ελικοπτέρων Super Puma σε ιδιώτη.

Χθες η ιστοσελίδα newsbomb ανέδειξε ένα θέμα για το οποίο έχουμε γράψει αμέτρητες φορές . Είναι το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας, το οποίο δόθηκε σε ισραηλινούς αν και υπήρχε φθηνότερη προσφορά! Το θέμα της Καλαμάτας είχε αναδείξει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Δεκέμβριο του 2021 σε συνέντευξη του στο militaire.gr .

πλιστικά τη τελευταία διετία.


Και υπάρχει και συνέχεια… Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις από το Βερολίνο που απαιτεί να πάρει χορταστικό κομμάτι από την εξοπλιστική πίτα που όλο και μεγαλώνει. Από 2 έως 3,5 δις ευρώ θέλουν οι Γερμανοί εκπρόσωποι των οποίων συμπεριφέρονται με απαράδεκτο τρόπο εντός του ΥΠΕΘΑ. Τα δις αφορούν σε εκσυγχρονισμούς αρμάτων μάχης και σε πώληση τεθωρακισμένων οχημάτων, χωρίς κανένα απολύτως ανταγωνισμό . Με απ ΄ ευθείας ανάθεση δηλαδή, όπως έχουν γίνει όλα τα εξοπλιστικά τη τελευταία διετία.

Η κυβέρνηση μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον θεωρούσε τον χώρο της Άμυνας αλλά και των εξοπλισμών «προνομιακό της πεδίο» και η αλήθεια είναι ότι έχει πείσει ένα μέρος της κοινής γνώμης για τις προθέσεις της. Μόνο που αυτό έχει αλλάξει και μάλλον δεν το έχουν καταλάβει στο Μαξίμου. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα σημάδια που δείχνουν ότι το πεδίο των εξοπλισμών μετατρέπεται σε ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση.
Έτσι κι αλλιώς πολλά από τα εξοπλιστικά προγράμματα που σήμερα «τρέχουν» με ασυνήθιστες ταχύτητες θα κριθούν από την ίδια την πραγματικότητα. Όχι μόνο για το κόστος τους, αλλά και για την χρησιμότητα τους. Μην ξεχνάμε πότε κρίθηκαν και οι αγορές των κυβερνήσεων Σημίτη που έγιναν μετά από τα Ίμια το 1996.

https://www.militaire.gr/giati-oi-exoplismoi-exelissontai-se-narkopedio-gia-tin-kyvernisi/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">