Recents in Beach

Γιάννης Βαληνάκης στα "ΦΑΡΟπολιτικά" : Ο Ερντογάν τα πήρε όλα στη Μαδρίτη - Να μην κυρώσει η Ελληνική Βουλή την είσοδο στο ΝΑΤΟ της Φιλανδίας και Σουηδίας (Βίντεο)

 


Στην διαδικτυακή εκπομπή ¨ΦΑΡΟπολιτικά" την Παρασκευή 8-7-22  μίλησε ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, καθηγητής διεθνώς σχέσεων Γιάννης Βαληνάκης.

Ο κ. Βαληνάκης μιλώντας με τον Σπύρο Δέδογλου αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας και τη στάση  της Ελλάδας σε αυτόν. 

Επίσης μίλησε για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις  και για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη όπου ο Ερντογάν τα πήρε όλα με αριστοτεχνικό τρόπο είπε χαρακτηριστικά. Σχολίασε την πληροφορία του Ελληνοαμερικανού Έντι Ζεμενίδης ότι στις 20 Ιουλίου, επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η Τουρκία θα προχωρήσει σε προσάρτηση των κατεχόμενων της μεγαλονήσου, λέγοντας ότι οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά. Εκτίμησε ότι ο Ερντογάν δεν θέλει μόνο το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου αλλά ολόκληρο  το νησί.

Εκτίμησε επίσης ότι ο Ερντογάν δεν θα κυρώσει τη συμφωνία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με Σουηδία και Φιλανδία αν δεν πάρει τα F16  και πρότεινε να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση  την δική της κύρωση της συμφωνίας από το Ελληνικό  κοινοβούλιο για να διαπραγματευτεί αν και είπε ότι δεν ειναι αισιόδοξος οτι θα το κάνει.

Δείτε τα δύο βίντεο της Εκπομπής 

Το 1ο για τον πόλεμος στην Ουκρανία και τι 2ο για τα Ελληνοτουρκικά 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">