Recents in Beach

Απογραφή ΣΟΚ για τον Έβρο : Ορεστιάδα και Σουφλί τις μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού .....Θλιβερή εικόνα σε όλο το Νομό.

 


Όλοι οι δήμοι του Έβρου παρουσιάζουν μείωση πληθυσμού με βάση την απογραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα , ακόμη και ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει μείωση κατα 1359 κατοίκους που μάλλον είναι από τα χωριά των Φερών.

Πρωταθλητής ο δήμος της Ορεστιάδας  ο οποίος έχει μείωση πληθυσμού κατά 6001 κατοίκους. Βλέπουμε να έχει χαθεί μια μικρή πόλη από το δήμο Ορεστιάδας που σίγουρα την μεγαλύτερη μείωση την έχει στα χωριά του Τριγώνου αλλά και όλα τα υπόλοιπα παρουσιάζουν μείωση.

Δευτεραθλητής ο Δήμος Σουφλίου ο οποίος χάνει σε σχέση με την απογραφή του 2011 ....3157 κατοίκους , ενα μεγάλο χωριό δηλαδή. Στο δήμο Σουφλίου το πιθανότερο να έχει τη μεγαλύτερη μείωση  η πόλη του Σουφλίου και βεβαίως παντού λίγο ή περισσότερο υπάρχουν "απώλειες" Ο δήμος Σουφλίου έχει χάσει από το 2001 πάνω από 6.000 κατοίκους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του.

Ο δήμος Διδυμοτείχου  έχει "απώλειες " 3332 κατοίκους σε σχέση με το 2011. Τέλος η Σαμοθράκη φαίνεται να είναι η μόνη που "κρατάει" δυνάμεις αφού έχει πολύ μικρή  πληθυσμιακή μείωση , 237 κατοίκους .

Εάν μετρήσουμε σε ποσοστό επι του πληθυσμού τότε είναι πρωταθλητής ο δήμος Σουφλίου , η μείωση σε όλο το νομό είναι  9,5% .

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε και για κάθε οικισμό για να δούμε και τι γίνεται ενδοδημοτικά , το βέβαιο είναι πάντως ότι πρόκειται για μια θλιβερή και ταυτόχρονα επικίνδυνη κατασταση.

Δείτε τον πίνακα 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">