Recents in Beach

«Αποστρατιωτικοποιούν τον Στρατό Ξηράς από στελέχη»! Καμπανάκι κινδύνου από τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ Γ.Καμπά

 


Για «αποστρατιωτικοποίηση» του Στρατού Ξηράς από στελέχη , κάνουν λόγο Ανώτατοι Απόστρατοι Αξιωματικοί, με αφορμή το «Βατερλό» που προέκυψε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με τις βάσεις των Πανελλαδικών και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς κρούει κώδωνα κινδύνου, επισημαίνοντας ότι «από τους 300 υποψήφιους που θα έπρεπε να έχει φέτος η ΣΣΕ, μπαίνουν με το ζόρι 150, δηλαδή μείωση κατά 50%. Αυτό είναι επικίνδυνο για τον Στρατό Ξηράς για τα αμέσως επόμενα χρόνια».


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στη ΣΣΕ εισάγονται περίπου 110 υποψήφιοι στα Όπλα και κάπου στους 40 στα Σώματα!

Το πρόβλημα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής «είχε εγκαίρως επισημανθεί, μετά από τα περυσινά αποτελέσματα», λέει ο Στρατηγός Καμπάς και υπενθυμίζει ότι είχε ζητηθεί η μείωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από το 1,2 στο 1. «Δυστυχώς απ ΄  ότι φαίνεται δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις κι έτσι φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με πέρυσι», τονίζει ο κ.Καμπάς.

Μπορεί να υπάρξει παρέμβαση; «Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση» επισημαίνει ο κ.Καμπάς.

Πολλοί ακόμη στρατηγοί επισημαίνουν ότι «και φέτος, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις στις στρατιωτικές σχολές απεδείχθη ότι διά 2η  χρονιά λόγω του υψηλού συντελεστή βάσης που θέσπισε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, μειώθηκαν πρακτικά  οι εισακτέοι στη σχολή Ευελπίδων. Ιδιαίτερα φέτος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαφαίνεται ότι εισήχθησαν περί τα 150 άτομα αντι των 300 (που είχαν προκηρυχθεί). Αυτα  με τις διοικητικές φυσιολογικές απώλειες της πρώτης περιόδου εκτιμάται οτι θα μειωθούν στους 120 με 130. Αυτό σημαίνει ότι το 2026 που αυτή η τάξη θα αποφοιτήσει ως  ανθυπολοχαγοι ο Στρατός Ξηράς  θα αποκτήσει περί τους 120 με 130 ανθυπολοχαγούς,  τη στιγμή που η πρόβλεψη για να κρατάμε σε κάποιο επίπεδο το στρατό μας είναι κάθε χρονιά να βγαίνουν 300 ανθυπολοχαγοί. Αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί μία αποστελεχοποίηση (τυχαίο απο τους άριστους πατριώτες) του Στρατού Ξηράς σε επίπεδο αξιωματικών και θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο ηθικό, στην απόδοση, στην χρηστικότητα   και την αποτελεσματικότητα του στρατού ξηράς σε βάθος χρόνου. Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί ο συντελεστής βάσης για τις στρατιωτικές σχολές από 1,2 σε 1 τουλάχιστον και να ληφθούν μέτρα γιατί και πέρσι τα ίδια προβλήματα δημιουργήθηκαν, έτσι ώστε να ενισχυθούν αυτές οι δύο τάξεις. Τουλάχιστον εάν είναι δυνατόν  για τη φετινή που είναι σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο (έχουν εισαχθεί δηλαδή αυτή τη στιγμή το 50% από αυτούς που προβλέπεται να εισαχθούν).

militaire.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">