Recents in Beach

Δήλωση του π. Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Έβρου Σπύρου Δέδογλου για τις πυρκαγιές στην Δαδιά.


 Επιμέλεια Λάμπρος Παπαδής 

”Η οικολογική καταστροφή που συντελείται στο δάσος της Δαδιάς είναι ευρωπαϊκών διαστάσεων αφού σε αυτό φωλιάζουν σπάνια αρπακτικά πουλιά, μοναδικά στη γηραιά Ήπειρο. Αυτό τον μοναδικό θησαυρό δεν μπόρεσε η πολιτεία με την περιφέρεια να τον προστατεύσουν… Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Λύρας Κώστας Σταμάτογλου “χτυπιέται” εδώ και κάποια χρόνια  για το πρόβλημα που υπάρχει στο φράγμα που βρίσκεται στο χωριό του.

Η διαρροή που έχει από τους αρμούς είναι τεράστια, με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού το καλοκαίρι και να υπάρχει κίνδυνος θραύσης του φράγματος κάθε χειμώνα.

Ήταν Γενάρης του 2021 όταν πήγαμε μαζί για να καταγράψουμε την κατάσταση του Φράγματος. Δημοσίευσα το βίντεο και κάναμε μια εκπομπή με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Δαρούση, όπου και εκεί παρουσιάσαμε το θέμα, μίλησα επίσης με τον κ. Πέτροβιτς  αλλά καμία παρέμβαση δεν έγινε δυστυχώς.

H Λίμνη στην οποία πίνουν νερό τα  σπάνια πουλιά του δάσους Δαδιάς έχει ελάχιστη υδάτινη επάρκεια με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αντλήσουν νερό τα πυροσβεστικά ελικόπτερα.”

Σπύρος Δέδογλου

https://www.youtube.com/watch?v=Q3iHVKNg6Qo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">