Recents in Beach

Novartis χωρίς σκευωρία, κυβέρνηση χωρίς άλλοθι και τσιμουδιά από τους γνωστούς της λίστας.

 


«Καταπέλτης» αποδεικνύεται το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε ειδικό δικαστήριο η  Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς καταρρίπτει πλήρως τις κατηγορίες και τα μυθεύματα περί σκευωρίας πίσω από την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με το θέμα της φαρμακοβιομηχανίας, σημειώνεται ότι η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενήργησαν με... βάση τον νόμο και τα καθήκοντά τους.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι διαλύεται πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του σκανδάλου Novartis. 

Με το βούλευμα που εκδόθηκε στο και πέντε, ενώ ο πρόεδρος και μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί, η πρώην επικεφαλής της καταργημένης εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παραπέμπεται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας καθώς και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. 

Παραπέμπονται, όμως, στο Ειδικό Δικαστήριο όχι για την Novartis, αλλά για τη μη έγκαιρη αποστολή των μηνύσεων που είχαν υποβάλλει βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και είχε παραδοθεί αρχικά στην Ελένη Ράικου, κατά του Ανδρέα Ξανθού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παράλειψη έκδοσης ενός δελτίου φαρμάκων. Υπόθεση για την οποία έχουν δοθεί από τους τότε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί μια σημαντική παράμετρος, πως υπήρξε μειοψηφία δύο δικαστών που θεώρησε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την τέλεση του αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το βούλευμα του μεσονυχτίου απαλλάσσει τους δημοσιογράφους και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Παπαγγελόπουλος: Η Δικαιοσύνη έκρινε υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τις εξελίξεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατακεραυνώνει «πολιτικούς απατεώνες» που προσπάθησαν να «να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών».

Η δήλωση του πρώην υπουργού

H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος , τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επισήμανε το γεγονός ότι ο πελάτης του απαλλάχθηκε για το θέμα του σκανδάλου Novartis, ενώ υπογραμμίζει ότι και για την κατηγορία για την οποία παραπέμπεται «δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου».

Αναλυτικά

Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες. Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. 

Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην  με πλειοψηφία 3-2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη  για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή , με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου. 

Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως 

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Μάνος Ροδουσάκης


Συνήγορος Τουλουπάκη: Κατέρρευσαν οι κατηγορίες

«Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του…» σχολιάζει με νόημα ο Βασίλης Χειρδάρης, συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, μετά το σημερινό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Η δήλωση

Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο  σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή  αθώα δημόσια πρόσωπα  σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου!  Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή. 


Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι: 

α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες, 

β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο  το   σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του… 

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">