Recents in Beach

17 μετάλλια για την Εθνική Ομάδα ΜΤΒ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα (Βίντεο)


 Αντωνιάδης, Τσορτουκτσίδης , Γιάχου, Καρούσου και τα άλλα παιδιά έκαναν την διαφορά!


Η πόλη της Ξάνθης στηρίζει το άθλημα της ΠοδηλασίαςΜετά από την πανηγυρική παρουσίαση των ομάδων η οποία έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μπροστά από το Δημαρχείο, η δεύτερη μέρα των αγώνων του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ΜΤΒ ξεκίνησε με τον αγώνα των κατηγοριών Women Juniors XCO Men Juniors XCO, όπου υπήρχε ελληνική συμμετοχή και συγκομιδή ακόμη 2 μεταλλίων. Παρόλη την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε σε όλη την χώρα, στην θέση Λιβάδι που διεξάγεται το BALKAN MTB 2022, ένα δροσερό αεράκι που έπνεε στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, στάθηκε σύμμαχος στις προσπάθειες, των αθλητών και αθλητριών οι οποίοι προέρχονται από 9 χώρες των Βαλκανίων. 

XCO Men Juniors XCO

Στην κατηγορία των Mens Junior XCO, ο αθλητής της Εθνικής Ελλάδος Ερατοσθένης Κωτούλας κατετάγη στην 2η θέση έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε μέχρι τέλους με τον Ρουμάνο Πρωταθλητή, Vacarescu Antonio. Ο αγώνας των δύο αθλητών ήταν αμφίρροπος καθώς σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου αμφότεροι εναλλασσόταν στην κορυφή του αγώνα. Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο Emre Yuku, από την Εθνική ομάδα της Τουρκίας, ο οποίος στην τελευταία στροφή του αγώνα μείωσε πολύ την διαφορά με τους δύο προπορευόμενους αθλητές χωρίς όμως να καταφέρει να τους περάσει.women’s juniors XCO

Στην κατηγορία των womens juniors XCO, έγινε ένας πολύ δυνατός αγώνας, του οποίου ο ανταγωνισμός τελείωσε στην δεύτερη στροφή. Την πρωτοπορία μονοπώλησαν οι Castea Raise από την Ρουμανία η οποία με σταθερό τέμπο κατάφερε να διατηρήσει την μεταξύ της διαφορά με την δεύτερη Γεωργίου Κωσταντίνα από την Εθνική Ομάδα της Κύπρου, που ακολουθούσε κατά πόδας την Ρουμάνα αθλήτρια, χωρίς όμως να καταφέρει να την απειλήσει σοβαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρια αθλήτρια την προηγούμενη μέρα ζόρισε αρκετά τον εαυτό της κατά την διάρκεια του eliminator. Έτσι κύλησε ο αγώνας μέχρι τέλους  με τις δύο αθλήτριες τις οποίες καταδίωκε με μικρή διαφορά η Ελληνίδα αθλήτρια Καμπάνη Χριστίνα, η οποία άντεξε την πίεση μέχρι τέλους τερματίζοντας στην Τρίτη θέση της γενικής. Φυσικά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται ! Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες άνοιξαν επάξια τον χορό των μεταλλίων για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ένα γεγονός το οποίο και συνεχίστηκε και στους υπόλοιπους δύο αγώνες των κατηγοριών, Women Elite XCO, Men Elite/Under 23 XCO. 

Women Elite XCO, Men Elite/Under 23 XCO

Από την προκήρυξη του αγώνα ακόμη, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρων για συμμετοχή στον φαινομενικά δυνατότερο αγώνα και των δύο κατηγοριών, Women Elite XCO, Men Elite/Under 23 XCO. Στην γραμμή εκκίνησης η ένταση κυριαρχούσε σε όλους τους διεκδικητές και διεκδικήτριες του Πρωταθλήματος, οι οποίοι εναγωνίως περίμεναν τον αφέτη να σημάνει την έναρξη του αγώνα, που ξεκίνησε με πολύ δυνατή ένταση, σε όλο το μήκος του starting  loop. Η 2η στροφή του αγώνα έφερε μεγάλες διαφορές μεταξύ όλων καθώς το τέμπο που επέβαλαν οι προπορευόμενοι αθλητές, Αντωνιάδης Δημήτριος, Ελλάς, και ο Μοlnar Ede, από την Romania, και ο επίσης Ρουμάνος αθλητής της παρέας Patric Pescaru, ήταν αρκετό για να δημιουργήσουν μια σεβαστή διαφορά από τους υπολοίπους αθλητές  οι οποίοι προσπαθούσαν να μειώσουν την απόσταση! Στην τέταρτη θέση ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης κυνηγούσε του τρεις αθλητές που βρισκόταν στην κεφαλή του αγώνα με ένα σταθερό τέμπο , που του επέτρεπε να ελέγχει τον ανταγωνισμό πίσω του. Λίγο πρίν την ολοκλήρωση της τελευταίας στροφής του αγώνα, επιτέθηκε ο Ρουμάνος πρωταθλητής Ede Molnar, (ο οποίος λίγο καιρό πριν, κατέκτησε την Τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΜΤΒ της Πορτογαλίας στο άθλημα του eliminator), και έδωσε τον δικό του ρυθμό στην κεφαλή του αγώνα έχοντα ξοπίσω του τον συναθλητή του Patric Pescau U23 που ακολουθούσε κατά πόδας. Ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Αντωνιάδης ,κράτησε την 2η θέση γενικής και καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους οι οποίοι έσπευσαν να τον επευφημήσουν κατά τον τερματισμό του. Τρίτος κατετάγη ο μαχητικότατος Ηλίας Τσορτουκτίδης όπου κατά την διάρκεια του αγώνα, δύο φορές επιχείρησε να μειώσει την διαφορά του από τους τρείς προπορευόμενους αθλητές. Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές τερμάτισαν με την εξής σειρά. Στην 9η θέση γενικής κατάταξης τερμάτισε, ο Χαρούν Μολά, στην 11η ο Νικόλαος Γεωργιάδης, 13ος ήταν ο Αλέξανδρος Καρούσος, 16ος ο Ηρακλής Μπαλάφας, 17ος ο Πρόδρομος Πούλιος, και 20ος ο Παίσιος Σιώνης.

Εντυπωσίασαν οι Ελληνίδες αθλήτριες.

Στον αγώνα των Γυναικών οι Ελληνίδες αθλήτριες επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό με τις Γιάχου και Καρούσου από την αρχή του αγώνα να διαλύουν τον ανταγωνισμό και να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες αθλήτριες μέχρι το τέλος του αγώνα όπου τερμάτισαν αντίστοιχα στην πρώτη και δεύτερη θέση της γενική. Βαλκανιονίκης αναδείχτηκε η Ελευθερία Γιάχου της Εθνικής Ελλάδος με χρόνο 1:20.34’’ αφήνοντας στην 2η την ιδιαίτερα μαχητική Ειρήνη Μαρία Καρούσου μεχρόνο1:25. 4’’. Με τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών, η Εθνική ομάδα πήρε την πρώτη θέση στην γενική Κατάταξη των ομάδων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια η καλή δουλειά που ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς ο Ομοσπονδιακός προπονητής του ΜΤΒ, Μανώλης Μεντάκης, απέδωσε τα μέγιστα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα όλων των αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και τις δύο ημέρες το παρόν έδωσε η Γενική Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης κ. Ψωμά Σοφία η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: « Ο Δήμος Ξάνθης θα είναι αρωγός σε οποιανδήποτε δράση, προταθεί από για το καλό του αθλήματος της ποδηλασίας, και να προταθεί ο αγώνας και την επόμενη χρονιά και φυσικά μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα κάνουμε όμορφα πράγματα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, και ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που επισκέφθηκαν την πόλη της Ξάνθης»

Με την ολοκλήρωση της απονομής των επάθλων στους Βαλκανιονίκες αθλητές, τελείωσε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2022. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για του χρόνου, με την διεξαγωγή κάποιου άλλου διεθνή αγώνα ΜΤΒ.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας διοργάνωσαν από κοινού: Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ, Ο Π.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, και η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ. 

Για τις ανάγκες μετακίνησης του BALKAN CHAMPIONSHIPS MTB 2022 η τοπική αντιπροσωπεία της RENAULT Θαγγόπουλος στην πόλη της Ξάνθης , και η LION HELLAS, παραχώρησαν τα νέα και τεχνολογικά προηγμένα μοντέλα της Dacia, τo Duster και Sandero, με κινητήρες διπλού καυσίμου, τα οποία διαθέτουν μεγάλη αυτονομία και είναι απολύτως συμβατά με το άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας καθώς οι ρίποι τους είναι μηδενικοί.  

Κλείνοντας, εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Ο.Π. κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους Δημοσιογράφους, για την πολύτιμη βοήθειά που προσφέρατε απλόχερα στην προβολή του αθλήματος της ποδηλασίας, στην χώρα μας, σε μια περίοδο ανασύνταξης που βρίσκεται το άθλημα, μετά την δυναμική διοργάνωση του Tour of Hellas.Για το Γραφείο Τύπου

Τζερτζεβέλης Παντελής

Δημοσιογράφος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">