Recents in Beach

Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας” : Απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των 40 Σύριων προσφύγων από τη νησίδα στον Έβρο

  Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών “Είναι στο Χέρι μας” απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των 40 Σύριων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι,εδώ και μέρες,σε νησίδα στον ποταμό Έβρο.


Από τα ξημερώματα της Τρίτης ένα πεντάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στην εν λόγω νησίδα και ένα άλλο εννιάχρονο κορίτσι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αν αποδεχτούμε ως τοπική κοινωνία σαν κάτι το φυσιολογικό το γεγονός να είναι ένα μικρό παιδί άταφο εδώ και 5 ολόκληρες ημέρες στην περιοχή μας,τότε θεωρούμε πως ήρθε το τέλος του πολιτισμού και πως μπαίνουμε ξανά σε μαύρες εποχές,όπως κάποτε πριν πολλούς αιώνες,όπου η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία αξία.


Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση,παρόλο που η νησίδα ανήκει στην ελληνική επικράτεια,αρνείται να πραγματοποιήσει αποστολή διάσωσης,επικαλούμενη πως δήθεν ανήκει στην Τουρκία.Με άλλα λόγια,προτιμάει να χαρίσει κομμάτι της Ελλάδας στη γείτονα χώρα,παρά να σώσει πρόσφυγες,αφενός για να ικανοποιήσει τη ρατσιστική ιδεοληψία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου για να “χαϊδέψει” τα ακροδεξιά κατακάθια,στην προσπάθεια της να βάλει φρένο στον δημοσκοπικό της κατήφορο. 


Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πάρει τεράστια διεθνή έκταση καθώς προκάλεσε την παρέμβαση οργανισμών όπως του ΟΗΕ,του Ευρωκοινοβουλίου,της Κομισιόν αλλά και των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης.


Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως πολίτες να γίνει το όνομα του Έβρου γνωστό στην υφήλιο ως συνώνυμο ανθρωπιστικών εγκλημάτων,όπως αυτό το σαδιστικό ιδιότυπο Survivor που έχει στηθεί στη νησίδα του ποταμού.

Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε όλες εκείνες τις πολιτικές που γεννάνε φτώχεια,πολέμους και προσφυγιά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">