Recents in Beach

Εργαζόμενοι «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»: ”Μόλις αρθούν οι απολύσεις, σταματάει η απεργία.”




Για τέταρτη εβδομάδα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» αντιδρώντας στις απολύσεις 15 εργαζομένων και παράλληλα διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Φραγγίδης, ανέφερε ότι η διοίκηση έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στο όνομα της ”Μαλαματίνα” αλλά και στους εργαζόμενους. «Χωρίς εμάς, δεν μας ενδιαφέρει αν υπάρχει η εταιρεία. Όταν πέταξαν στον δρόμο εργαζόμενους μετά από 30 χρόνια δεν μας ενδιαφέρει αν θα βουλιάξει ή όχι η εταιρεία», είπε.

«Εμείς θέλουμε να υπάρχει η εταιρεία μαζί με εμάς», ανέφερε ο πρόεδρος των Εργαζομένων σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα έξω από το εργοστάσιο της ”Μαλαματίνα” στο Καλοχώρι.

Ο κ. Φραγγίδης κάλεσε για μία ακόμη φορά τους ιδιοκτήτες της εταιρείας να πάρουν πίσω τις 15 απολύσεις τις οποίες χαρακτήρισε παράνομες και καταχρηστικές.

Σύμφωνα με όσα είπε, μόλις η εταιρεία πάρει πίσω τις απολύσεις, στο επόμενο λεπτό θα λήξει η απεργία και θα ξεκινήσει ο διάλογος για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. «Είμαστε ανοιχτοί με μια μόνο προϋπόθεση, να πάρουν πίσω τις απολύσεις  που έγιναν παράνομα, εκβιαστικά και τρομοκρατικά. Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί», σημείωσε.

Ο  ίδιος υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη δεχόμενοι και μειώσεις μέχρι 20% στους μισθούς για κάποιο διάστημα ώστε να διασωθεί η εταιρεία.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων καταλόγισε ευθύνες στη νέα διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι δεν σέβεται το ιστορικό όνομα της Μαλαματίνα και τους εργαζόμενους. «Από τις μέχρι τώρα κινήσεις της, η διοίκηση δείχνει ότι δεν θέλει να υπάρχει σωματείο, να υπάρχει έλεγχος. Θέλουν να υπογράφουν δίμηνες συμβάσεις και να φέρνουν ανειδίκευτους εργάτες», ανέφερε.

Κλείνοντας επισήμανε ότι με πειθαρχία ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι νικηφόρος.

Οι εργαζόμενοι μέχρι 31 Αυγούστου έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την επόμενη Τρίτη θα διοργανωθεί λαϊκή βραδιά για την ενίσχυση της απεργίας και θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργατοϋπάλληλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Λάζαρος Ζελέπης, ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ Δημήτρης Μπρούσας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν στον χώρο βουλευτές της αντιπολίτευσης και στελέχη από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και συλλογικότητες.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">