Recents in Beach

Καταστολή και συλλήψεις απεργών στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».


 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το εργοστάσιο «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι δίνουν για 4η συνεχόμενή εβδομάδα την μάχη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τους μηχανισμούς της κυβερνητικής καταστολής, διεκδικώντας ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ.

Το «όργιο καταστολής με τις τρομοκρατικές συλλήψεις» του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγίδη και του Γιάννη Νιβορλή, Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών – Πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.



Την ίδια ώρα, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και συνδικάτα από όλη την χώρα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».


«Οι απειλές, η τρομοκρατία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που στήνει η εργοδοσία θα πέσουν στον γκρεμό», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


«Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ δίνουν για εβδομάδες έναν πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα για να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοί τους, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο ν. Λάρισας.


«Την επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που έχει στηθεί ενάντια στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με τις απαράδεκτες συλλήψεις», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης.


«Η επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση ενάντια στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ με τις απαράδεκτες συλλήψεις και μεθοδεύσεις δεν θα περάσει!», τονίζει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.


Τις συλλήψεις και το όργιο καταστολής καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


«Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι, να φύγουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από το εργοστάσιο. Να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις. Να παρθούν πίσω οι 15 απολύσεις», σημειώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.


«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για να μην εφαρμοστούν οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρείας αλλά και για να σπάσει η βία και τρομοκρατία της κυβέρνησης απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.


«H αλληλεγγύη στην απεργία τους είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά.


H Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας αναφέρει πως «πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις κατ’ εντολή της κυβέρνησης, που υλοποιεί η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, με σκοπό να κατασταλεί ο πολυήμερος αγώνας των εργαζόμενων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ». (…) «Αυτή είναι η βία των κεφαλαιοκρατών και του κράτους τους! Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες συνάδελφοι και να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις».


Ακόμη τα Σωματεία Τροφίμων Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδος, Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Ιματισμού-Δέρματος Κεντρικής Μακεδονίας, Φαρμάκου και Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και καταγγέλλουν το όργιο καταστολής με τις τρομοκρατικές συλλήψεις. «Απαιτούμε τώρα να αφεθούν ελεύθεροι. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο της απεργίας» απαιτούν.


Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν ακόμα: Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων «Royal Olympic», το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Σελέκτ Σέρβις» ν. Αττικής, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η πρωτοπορία».


Ακόμη οι Σύλλογοι Φοιτητών ΑΠΘ: Μαθηματικού, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φυσικού, Χωροταξίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Παιδαγωγικού, Αγγλικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΣΟΦΕΘ.


Επιπλέον τη στήριξή τους εκφράζουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Καθαριστών/καθαριστριών σχολείων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.


Επίσης, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ενότητα», η Ένωση Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων ν. Έβρου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Έβρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">