Recents in Beach

Λάμπρος Παπαδής: ”Ο Ανδρέας Παπανδρέου γνώριζε, για αυτό αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση..”




 Σε μια ιστορική συνεδρίασή της η Βουλή των Ελλήνων, μετά από τριήμερη συζήτηση, που ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 19 Αυγούστου 1982, ψηφίζει στις 23 Αυγούστου την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης με το νόμο 1285.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ιστορική ημέρα ο γνωστός Δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαδής έκανε το εξής σχόλιο στα Social Media:

”O Aνδρέας Παπανδρέου γνώριζε, για αυτό αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση…Γνώριζε τα κοινωνικά δεινά της χώρας και την ανάγκη να αποκατασταθεί και να ξεστομισθεί η αλήθεια, στην δημόσια κοινωνική συνείδηση…Ήξερε πως ήταν πλέον ώριμα αναγκαίες εκείνες οι συνθήκες μέσω της ιστορικής τεκμηρίωσης και μαρτυρίας, ώστε να αναγνωριστεί το έργο της μόνης και πραγματικής Εθνικής Αντίστασης στην χώρα κατά την περίοδο 1940-44.

Ήξερε βέβαια ότι το κεφάλαιο του Εμφυλίου που ακολουθούσε είχε ακόμα νωπά τα πάθη του στην ελληνική κοινωνία για αυτό στην ομιλία του δια βήματος της βουλής δήλωσε ότι: ”Δεν επιθυμούμε να δικάσουμε και φυσικά ούτε να διχάσουμε…” με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην διάρκεια της ιστορικής, ενωτικής ομιλίας του καταχειροκροτείται και από την πτέρυγα του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χαρίλαο Φλωράκη.

Ενώ ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Αβέρωφ, που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, έκανε μια ομιλία με διχαστικό και αντικομμουνιστικό χαρακτήρα μιλώντας για «συμμορίτες» κλπ., ενώ βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Η αντιπαραβολή του ύφους αλλά και της ουσίας των δυο ομιλιών ήταν ενδεικτική…

Δόξα και Τιμή στην πραγματική Εθνική Αντίσταση των ελληνικών βουνών που μας χάρισε την Ελευθερία και την Εθνική Ενότητα.”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">