Recents in Beach

Σίμος Τσιλίκας :Τόσο τους ενδιαφέρει η περιοχή του Έβρου. Τόσο τους νοιάζει το μέλλον αυτού του τόπου.


Σε  ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου Σίμος Τσιλίκας σχολιάζει  για το έκτακτο συμβούλιο για γνωμοδότηση που αφορά ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ λίγες μέρες μετά την καταστροφή του Δάσους της Δαδιά;

 Την ώρα που οι μνήμες από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς είναι ακόμα νωπές, μετά και την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει υποστεί αυτή μοναδική σε αξία περιοχή.

Την ώρα που στην περιοχή του Έβρου βρίσκονται Δέκα ! περιοχές ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000 προσδίδοντας μεγάλη αξία για την περιοχή.
Την ώρα που τμήματα του πανεπιστημίου (ΔΠΘ και ΔΙΠΑΕ) στο νομό του Έβρου υποβαθμίζονται διαρκώς, αφού για μία ακόμη χρονιά ο Νόμος Κεραμέως έκανε το καθήκον του πετώντας χιλιάδες φοιτητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Την ώρα που ο Αγροτικός κόσμος του Έβρου, η μεγαλύτερη οικονομική ομάδα της περιοχής, βλέπει τις περιουσίες του να καταστρέφονται από φυσικές καταστροφές και οι υποδομές της περιοχής να είναι ανύπαρκτες μετά και τις πλημμύρες του 2020!!
Την ώρα που το κόστος ζωής συνεχώς αυξάνεται και οι κάτοικοι του Έβρου βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται διαρκώς.
Την ώρα που ο νομός του Έβρου βρίσκεται σε πληθυσμιακή κατάρρευση, αφού την τελευταία δεκαετία έχασε το 10% του πληθυσμού του.
Έρχεται με έκτακτη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου θέμα : Κατάθεση απόψεων για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου (Περιοχές Ελληνοχωρίου και Μεταξάδων).
Χωρίς μάλιστα να περιλαμβάνεται στην εισήγηση η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Με μία βιασύνη που γεννά ερωτηματικά.
Με πλήρη απαξίωση της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού συμβουλίου.
Χωρίς διαβούλευση.
Τόσο τους ενδιαφέρει η περιοχή του Έβρου.
Τόσο τους νοιάζει το μέλλον αυτού του τόπου.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">