Recents in Beach

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΕΞΑΘΕΣΙΟ ΩΣ ΈΧΕΙ!!


 Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη (26/8) ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας στο Υπ. Παιδείας, την επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

 

Επίκεντρο αυτής αποτελεί η αναγκαιότητα της διατήρησης του Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας & πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κυπρίνου Ορεστιάδας, εξαθέσιο ως έχει και να μην υποβιβαστεί σε τετραθέσιο, για λόγους  εθνικούς, κοινωνικούς και αναπτυξιακούς της ακριτικής περιοχής. 

 

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι το πλήθος των μαθητών της εν λόγω εκπαιδευτικής δομής παρουσιάζει διακυμάνσεις οι οποίες επηρεάζονται από τις μετακινήσεις οικογενειών στρατιωτικών, που διαβιούν στην περιοχή, είτε σε ιδιωτικές κατοικίες είτε στις Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ). 

 

Ως εκ τούτου προβάλλεται ως αναγκαία η εξέταση των ιδιαίτερων εθνικών χαρακτηριστικών καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών του στρατεύματος, οι οποίες διαβιούν στον Κυπρίνο και τους πέριξ οικισμούς που εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου. 

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά :  

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΞΑΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ!! 

 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Παιδείας, την επιστολή του Δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

 

Σε αυτή, αναλύονται οι λόγοι οι οποίοι συνηγορούν στο να διατηρηθεί το Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπρίνου Ορεστιάδας, εξαθέσιο ως έχει και να μην υποβιβαστεί σε τετραθέσιο. 

 

Το πλήθος των μαθητών της εν λόγω εκπαιδευτικής δομής παρουσιάζει διακυμάνσεις οι οποίες επηρεάζονται από τις μετακινήσεις οικογενειών στελεχών των ΕΔ, που διαβιούν στην περιοχή, είτε σε ιδιωτικές κατοικίες είτε στις Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ). 

 

Κρίνεται αναγκαία η εξέταση των ιδιαίτερων εθνικών χαρακτηριστικών καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών του στρατεύματος, οι οποίες διαβιούν στον Κυπρίνο και τους πέριξ οικισμούς που εξυπηρετούνται από το Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">