Recents in Beach

Επιτυχίες από το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης - Τομείς και ειδικότητες που λειτουργούν

 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2021-2022. 

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν και στους γονείς των παιδιών, που βλέπουν τους κόπους και τις θυσίες ετών να δικαιώνονται.

Παράλληλα συγχαίρουμε τους μαθητές που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμασία αυτή, για τη δύναμη και την προσπάθεια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός επιτυχόντων μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι σταθερά αυξανόμενος, δείγμα της μεθοδικής και συλλογικής προσπάθειας, τόσο από την πλευρά των ίδιων των μαθητών όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτικών τους.

Το ποσοστό επιτυχίας φέτος ήταν ιδιαιτέρως μεγάλο και πολλοί από τους εισαχθέντες πέτυχαν στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους.

Καλή δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα, καλές σπουδές!

 

ΕΠΑΛ - 2022

ΕΠΑΛ 10% - 2021

ΕΠΑΛ 10% - 2020


Πληροφορίες/στοιχεία επικοινωνίας:

οδός Λ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 11 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ν. ΕΒΡΟΥ 68100 ΕΛΛΑΔΑ

      (Από 1/9/2022 έως 6/9/2022 στα υπάρχοντα τμήματα)


Τι Δυνατότητες έχω μετά την αποφοίτηση από το Επαγγελματικό Λύκειο;

Οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων έχουν τις εξής εναλλακτικές προοπτικές:

 • Απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας.

 • Φοίτηση στο προαιρετικό μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας που δίνει τη δυνατότητα για ασφαλή ένταξη σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υπό τη εποπτεία του σχολείου (με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση) και συμπληρωματική εργαστηριακή εκπαίδευση στο σχολείο.

 • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια), σε Σχολές και Τμήματα αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς αποφοίτησης μέσω Ειδικών Πανελλαδικών Εξετάσεων σε 4 μαθήματα της Γ΄ τάξης (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και δυο μαθήματα ειδικότητας) καθώς και σε Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικής Σχολές Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ. 

 • Συνέχιση σπουδών στα Ι.Ε.Κ. με φοίτηση 3 εξαμήνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξαμήνων για την απόκτηση νέας ειδικότητας και εν συνεχεία με εξετάσεις πιστοποίησης δίνεται η δυνατότητα απόκτησης πτυχίου επιπέδου 5.

 • Επανεγγραφή στην Γ΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του Τομέα που έχει αποφοιτήσει ή στη Β’ Τάξη για ειδικότητα άλλου τομέα, παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες).


Τομείς και Ειδικότητες που λειτουργούν στο 

2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης


Β’ τάξη (Τομείς)

 • Τομέας Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας

Πρόκειται για απαιτητικά επαγγέλματα, με έντονους ρυθμούς, τα οποία απευθύνονται σε άτομα που χαρακτηρίζονται από οργανωτικότητα, υπευθυνότητα, ψυχικό σθένος, ενσυναίσθηση, κοινωνικές δεξιότητες, αγάπη για το συνάνθρωπο και ικανότητα εργασίας υπό πίεση. Η διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο και η ανάγκη να θέσεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία όλων εκείνων που νοσούν αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να επιλέξεις επαγγέλματα Υγείας.

 • Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Οι απόφοιτοι του τομέα έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων, με τις διαδικασίες της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με τη διακίνηση, συντήρηση, τυποποίηση, εμπορία και διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ζωοτροφών, καθώς και την προστασία και αναπαραγωγή των γεωργικών προϊόντων και του ζωικού κεφαλαίου.


Γ’ τάξη (Ειδικότητες)


 • Τομέας Υγείας - Πρόνοιας – Ευεξίας

 

 1. Ειδικότητα: Βοηθός Νοσηλευτή

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτή με τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, Νοσηλευτικές μονάδες, Υγειονομικούς, σταθμούς, ΕΚΑΒ, Οίκους ευγηρίας, Κέντρα αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες και ως ελεύθερος επαγγελματίας που προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι υπό ιατρική παρακολούθηση.

 1. Ειδικότητα: Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί, ως βοηθητικό προσωπικό στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, σε εργαστήρια μικροβιολογικά, βιοχημικά, αιματολογικά, ανοσολογικά, παθολογικό- ανατομικά, κυτταρολογικά, σε κέντρα αιμοδοσίας, σε διαγνωστικά κέντρα με τις παραπάνω ειδικότητες, σε φαρμακευτικές εταιρίες και σε  υπηρεσίες υγείας ή περιφερειακά κέντρα.

 1. Ειδικότητα: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτά μπορεί να εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό, σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, σε μαιευτικές κλινικές, κατασκηνώσεις, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, και ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας τη φροντίδα βρεφών και παιδιών στο σπίτι.


 • Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

 

 1. Ειδικότητα: Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής ειδικεύεται στη λειτουργία, διαχείριση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην αυτόνομη επιχειρηματική παραγωγή βασικών φυτικών προϊόντων, στην κατανόηση βασικών αρχών βιολογικής καλλιέργειας, κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης. 

 1. Ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων και επεξεργασίας και συντήρησης βασικών γεωργικών προϊόντων, στην απόκτηση κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.

 1. Ειδικότητα: Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην εφαρμογή κατάλληλων καλλιεργητικών τεχνικών και βασικών χειρισμών για δένδρα θάμνους, άνθη, χλοοτάπητες και για ανθοκηπευτικές καλλιέργειες, στην εφαρμογή βασικών αρχών αρχιτεκτονικής του τοπίου, στην κατανόηση  των βασικών αρχών της γεωργικής οικονομίας και απόκτησης επιχειρηματικής συνείδησης.

C:\Users\User\Desktop\ΝΕΑ LOGO\2o-EPAL-gr4.jpg


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">