Recents in Beach

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 – Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου

 


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) είναι ένα από τα πιο σημαντικά συμμετοχικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης. Ο θεσμός τελεί από το 1999 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο πρωτοξεκίνησε τη δράση το 1985. Στοχεύει μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς έναντι νέων απειλών και προκλήσεων.

Για το 2022 η θεματική του θεσμού είναι «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά» και οι εκδηλώσεις που εντάχθηκαν σε αυτόν θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 23-25 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία κατά το συγκεκριμένο τριήμερο.

 

Στο πλαίσιο του παραπάνω πολιτιστικού θεσμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου την εκδήλωση «Ας γνωρίσουμε την Πλωτινόπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος, το έργο και οι προοπτικές ανάδειξης».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ανακοινώσεις για τον αρχαιολογικό χώρο, θεματική ξενάγηση στα ευρήματα της Πλωτινόπολης που εκτίθενται στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου και μουσική βραδιά υπό τους ήχους της Jazz Manouche με το σχήμα ID THUMB ACCENT.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου «Πρόδρομες Εργασίες για την Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Πλωτινόπολης, Δ. Διδυμοτείχου» της πράξης «Προστασία & Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Πλωτινόπολης, Δ. Διδυμοτείχου» που είναι ενταγμένη στο Ε.Π. Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, αλλά συνιστάται για την προστασία της υγείας όλων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">