Recents in Beach

Εγκαίνια της διαδημοτικής οδού 21 χλμ, Μικρό Δέρειο-Ρούσα-Γονικό-επίσκεψη Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου

 


Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου, στον οικισμό Ρούσσας του δήμου Σουφλίου, τα εγκαίνια του έργου αποκατάστασης της βατότητας της Διαδημοτικής Οδού Μικρού Δερείου-Ρούσσας Γονικού, μήκους 21 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ.

Ένα έργο που όχι μόνο αποκατέστησε σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων τις καταστροφές τις οποίες υπέστη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο, σύγχρονο δρόμο, που βγάζει από την απομόνωση ετών τους κατοίκων των χωριών της περιοχής.


 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείο Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Σουφλίου υποδέχθηκε τον κ.Τριαντόπουλο και τον κ.Σταυριανουδάκη στο Δημαρχείο. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη, ως κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς και οι διαδικασίες και ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν τάχιστα, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά.



Ταυτόχρονα τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική και κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Σουφλίου, με την στήριξη που πρέπει να δοθεί εκ μέρους της Πολιτείας, ώστε να ανακοπεί η δημογραφική μείωση που παρουσιάζει τόσο ο Κεντρικός Έβρος όσο και όλος ο Νομός.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, έκανε μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, όπως είναι η ίδρυση Σχολής Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, αλλά και Σχολής Χειριστών Μηχανημάτων Έργων, αφού όπως του τόνισε υπάρχει σημαντική έλλειψη στον συγκεκριμένο τομέα και δημιουργείται όλο και μεγαλύτερη ανάγκη εκπαίδευσης και στη συνέχεια ένταξης τους στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό και επεσήμανε στον κ.Τριαντόπουλο ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Δήμο Σουφλίου και όλη την περιοχή, να μεταφέρει τα συγκεκριμένα αιτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς και συνολικά στην Κυβέρνηση.



Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μετέβησαν στον οικισμό της Ρούσσας του Δήμου Σουφλίου, όπου παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου, του Περιφερειάρχη της ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, των βουλευτών του νομού Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου και του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για το έργο που αφορούσε « Παρεμβάσεις από κατάστασης της Βατότητας της Διαδημοτικής Οδού Μικρού Δερείου Ρούσσας Γονικού συνολικού προϋπολογισμού 4,3 εκατ. € ευρώ 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλης Δελησταμάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Νίκος Αργυρίου, ο Διοικητής του Δ’Σώματος Στρατού Τσιόπλος Ιωάννης, ο Ταξίαρχος της 50ης Ταξιαρχίας Πεζικού Καραγκούνης Χρήστος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Τσιάρας Λάμπρος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σουφλίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Σουφλίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μποσταντζή Μεχμέτ, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κατοίκων της Ρούσσας αλλά και των υπολοίπων οικισμών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος ευχαρίστησε τόσο τον Υφυπουργό όσο και τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ίδιοι και την συμβολή τους στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, αλλά και την Πολιτεία και την Κυβέρνηση για την αποκατάσταση μετά τις φυσικές καταστροφές του έτους 2020 και την άμεση εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων που οδήγησαν στην πραγματοποίηση του έργου, ώστε όλοι οι κάτοικοι των Ορεινών οικισμών του Δήμου μας να μπορούν να μετακινούνται με άνεση και οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι ήδη έχουν εξασφαλισθεί χρημοτοδοτήσεις και ξεκινούν οι διαδικασίες και άλλων έργων στον Ορεινό Όγκο του Δήμου Σουφλίου, όπως ο δρόμος του Σιδηροχωρίου, αλλά και η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ύδρευσης των οικισμών. Επεσήμανε μάλιστα ότι η δημοτική αρχή σε αυτά τα 3 χρόνια που βρίσκεται στην διοίκηση του Δήμου Σουφλίου, εξασφάλισε συνολικά χρηματοδοτήσεις 51 εκατ. ευρώ, με μοναδικό στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ζωή των πολιτών.

Ο κ.Καλακίκος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, για την καθοριστική συμβολή τους στην έγκριση και υλοποίηση του έργου, το οποίο στη συνέχεια όλοι μαζί εγκαινίασαν και παρέδωσαν επίσημα στους κατοίκους των οικισμών της περιοχής, αλλά και σε όσους την επισκέπτονται. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">