Recents in Beach

Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα "Παραγωγή, Μεταφορά και Αποθήκευση Ενέργειας στην Ελλάδα: Ηλεκτρισμός-Φυσικό Αέριο-Υδρογόνο"

 


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.

Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα

Η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Παραγωγή, Μεταφορά και Αποθήκευση Ενέργειας στην Ελλάδα: Ηλεκτρισμός - Φυσικό Αέριο - Υδρογόνο», την Παρασκευή 30η Σεπτεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η στρατηγική θεώρηση της όλης αλυσίδας -- παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, και αποθήκευσης ενέργειας -- στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έμφαση θα δοθεί στον ρόλο του ΦΑ και τη δυνατότητα προώθησης της παραγωγής του με γεωτρήσεις στην Ελληνική επικράτεια σε σχέση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μηδενισμό του μέχρι το 2050. Στο τέλος της Ημερίδας σχεδιάζεται ειδική ομιλία, ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων σχετικών με τον αγωγό EAST MED και τη μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση έργων εξόρυξης ΦΑ στην Ελλάδα. Τα θέματα της Ημερίδας θα προσεγγίσουν εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και από τον τομέα της Ενέργειας.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υβριδικά με φυσική παρουσία συμμετεχόντων και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

http://www.academyofathens.gr/el/conferences/energy2022

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">