Recents in Beach

Στέφανος Τζουμάκας.Θεοκρατικό καθεστώς στο ΙΡΑΝ: Τραγωδίες και γελοιότητες όπως σε όλα τα καθεστώτα

 


Θεοκρατικό καθεστώς στο ΙΡΑΝ: Τραγωδίες και γελοιότητες όπως σε όλα τα καθεστώτα όταν μάλιστα έχουν  και πρόσοδο  από  κοιτάσματα πετρελαίου.

>>Μετά τη συνθήκη της Γιάλτας  και την έναρξη του Πρώτου Ψυχρού πολέμου η Περσία -  που αποτελούσε μεγάλη   πετρελαιοπαραγωγό χώρα- ήταν το έσχατο σημείο αναφοράς των ΗΠΑ , της Βρετανίας και της Γαλλίας.

-Αμέσως μετά την ανατροπή του Σάχη ήλθε ο νέος υπουργός  των Εξωτερικών στην Αθήνα και μίλησε στο γήπεδο Σπόρτιγκ  στα Πατήσια σε μια πολυπληθή συγκέντρωση  για αφελείς  -των προοδευτικών δυνάμεων-που πανηγύριζαν για την Ιρανική ….επανάσταση!!! Όταν ο υπουργός -της …..επανάστασης  του μεσαίωνα -επέστρεψε στη Τεχεράνη τον ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ  αμέσως το παπαδαριό  <<διότι  δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις>>.

-Ακολούθησε  το 1980 ο θρησκευτικός πόλεμος Ιράν- Ιράκ  με ένα εκατομμύριο  νεκρούς γιατί οι Σιίτες   και οι Σουνίτες είχαν ….θεικές διαφορές! Βέβαια αν κρίνουμε από το μακελειό του τριακονταετούς  θρησκευτικού πολέμου  ανάμεσα στους Καθολικούς, Διαμαρτυρόμενους και Προτεστάντες στη Κεντρική Ευρώπη ,πάλι λίγο το κακό.

-Μετά το κτύπημα των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη  ο γιός του Μπούς  από την Ουάσιγκτον και ο πρωθυπουργός της Εργατικού   κόμματος  από το Λονδίνο Τόνυ Μπλέρ  -ως κοινοί απατεώνες -έκαναν καμπάνια σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ισχυριζόμενοι  ότι   ο Σαντάμ Χουσείν  από τη Βαγδάτη,  διαθέτει πυρηνικά όπλα .

-Μακέλεψαν το Ιράκ  και άνοιξαν το δρόμο για το Μακελειό στη Συρία με τις ομάδες του θρησκευτικού Μεσαίωνα.

-Θεομπαίχτες και δολοφόνοι  ξέρουν ότι έχουν ΠΡΟΣΟΔΟ ως εκπρόσωποι πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

-Οι αντίπαλοί τους είναι παραπλήσιου φυράματος όπως ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός, το Ισραήλ που  αποδεκατίζει Παλαιστίνιους κ.ο.κ.

-Στην κοινωνική  , οικονομική και πολιτική ζωή ΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, τα πολιτικά δικαιώματα, τα ατομικά δικαιώματα. Έχουν καταπνίξει πολλές εξεγέρσεις.

-Με δυνάμεις καταστολής που τις βαφτίζουν Αστυνομία Ηθών!

-Έμποροι  και γυρολόγοι  <<ηθικής>> , μίσους  και τιμωρίας κατά της  άσκησης στοιχειωδών δικαιωμάτων.

-Πριν λίγες μέρες σκότωσαν μια  νεαρή γυναίκα  που δεν φορούσε μαντήλα.

-Η υπόθεση αυτή  έχει ιδιαιτερότητα   καθότι έχει εθνική ταυτότητα  Κουρδικής καταγωγής  αλλά και υπήκοος του  Ιράν.  Το Κουρδικό έθνος δεν έχει Πατρίδα  δεν έχει κρατική οντότητα και  ένα μεγάλο μέρος υφίσταται  πολυετείς διώξεις στη Τουρκία. Ένα άλλο τμήμα  του Κουρδικού Λαού είναι στο Ιράκ, στο  Ιράν  και στη Συρία .

-Και  με  τις  φασιστικές επιθέσεις του καθεστώτος ήδη σκότωσαν πάνω από τριάντα ανθρώπους. Ο δε ανεκδιήγητος Πρόεδρος του Ιράν αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο αν δεν φορούσε  μπούργκα.

-Το πετρέλαιο  είναι ακριβότερο από τις ζωές και τα δικαιώματα στη Διεθνή κοινότητα   στην οποία  ήδη η Αγγλοσαξονική   σύμπραξη  αιώνων αποικιοκρατίας οργανώνει το Δεύτερο Ψυχρό πόλεμο.

- Η λύση είναι γνωστή. Δεν υπάρχουν αγώνες που χαρίζονται.

-Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΙΡΑΝ  του Αφγανιστάν.

Και έπεται η συνέχεια.

-             

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">