Recents in Beach

Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΒΑΡΩΝ ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΊΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!


 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη (6/9) ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας στο Υπ. Παιδείας, την επιστολή του Δημάρχου Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου.

Επίκεντρο αυτής αποτελεί η αναγκαιότητα της διατήρησης του Δημοτικού Σχολείου των Λαβάρων Δήμου Σουφλίου σε εξαθέσιο και να μην υποβαθμιστεί σε τετραθέσιο γιατί έτσι επιτάσσουν εθνικοί, κοινωνικοί αλλά και αναπτυξιακοί λόγοι της ακριτικής περιοχής.

Υπογραμμίζεται, ότι πρόκειται για την μόνη εκπαιδευτική μονάδα της περιοχής, που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Ορφέα και συγκεκριμένα τους πέριξ δεκαέξι (16) οικισμούς αλλά και τις οικογένειες στρατιωτικών που διαμένουν είτε σε ιδιωτικές κατοικίες είτε στις Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ) στο Πρωτοκκλήσι.

Ως εκ τούτου προβάλλεται ως αναγκαία η εξέταση των ιδιαίτερων εθνικών χαρακτηριστικών καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών του στρατεύματος της περιοχής, ενισχύοντας καταυτόν  τον τρόπο πολλαπλά την περιοχή και αποτρέποντας την πληθυσμιακή συρρίκνωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Παρέμβαση :

 

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΒΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ!!

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ!!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Παιδείας, την επιστολή του Δημάρχου Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκου.

Σε αυτή, αναλύονται οι λόγοι οι οποίοι συνηγορούν στο να διατηρηθεί το Δημοτικό Σχολείο Λαβάρων Δήμου Σουφλίου, σε εξαθέσιο και μάλιστα να μην υποβαθμιστεί σε τετραθέσιο!!

Η εν λόγω εκπαιδευτική δομή, είναι η μοναδική η οποία εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Ορφέα του Δήμου Σουφλίου, περιλαμβάνοντας συγκεκριμένα δεκαέξι (16) οικισμούς μεταξύ των οποίων και του γνωστού ορεινού όγκου.

Επιπλέον, η λειτουργία του Δημοτικού αυτού Σχολείου εξυπηρετεί και τις οικογένειες στελεχών των ΕΔ, οι οποίες διαμένουν είτε σε ιδιωτικές κατοικίες είτε στις Στρατιωτικές Κατοικίες (ΣΟΑ) στο Πρωτοκκλήσι Σουφλίου!

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifΚρίνεται αναγκαίο, να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα εθνικά χαρακτηριστικά της περιοχής, αποτρέποντας τον πληθυσμιακό μαρασμό της περιοχής αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί κοινωνικά και αναπτυξιακά!!

 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Επιστολή εδώ : https://www.dimoschakis.gr/wp-content/uploads/2022/09/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΠΡΟΣ-ΤΗΝ-ΥΠΟΥΡΓΟ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΓΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΛΑΒΑΡΩΝ-2.pdf  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">