Recents in Beach

Πως να «οχυρώσετε» ενεργειακά το σπίτι σας


 Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι εύκολο να χαθείτε στους πολλούς αριθμούς που σχετίζονται με τους λογαριασμούς, πόσο μάλλον αν δουλεύετε από το σπίτι. Αν η τηλεργασία για εσάς είναι πλέον καθημερινότητα και σπάνια πηγαίνετε στο γράφειο, τότε θα πρέπει να διαμορφώσετε κατάλληλα τον χώρο σας. 


Εκτός από τη δημιουργία ενός χώρου, στον οποίο θα μπορείτε να δουλεύετε με άνεση αλλά και ευχάριστα, θα πρέπει να φροντίσετε και για τη θέρμανση αυτού του χώρου ή καλύτερα του διαμερίσματος. 


Ρίξτε μία λεπτομερή ματιά στη μηνιαία ενεργειακή σας κατανάλωση και συμβουλευτείτε τους ειδικούς του παρόχου σας για το πώς να εξοικονομήσετε χρήματα μειώνοντας την κατανάλωση και βρίσκοντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα για το σπίτι σας.


Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα σήμερα:


  1. Εξοικονομήστε χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας μειώνοντας την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου που καταναλώνετε. Μην ξεχνάτε το φυσικό φως και πως αυτό μπορεί να ζεστάνει τους χώρους σας. 


  1. Χρησιμοποιείτε λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα απενεργοποιώντας τις συσκευές στον τοίχο όταν δεν τις χρησιμοποιείτε ή αγοράζοντας πιο αποδοτικά και eco friendly μοντέλα.


  1. Σβήνετε τα φώτα όταν δεν τα χρειάζεστε και βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα και οι κουρτίνες είναι κλειστά για να διατηρείτε τη θερμότητα μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


  1. Χρησιμοποιήστε έναν έξυπνο μετρητή για να παρακολουθείτε τη χρήση σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε πότε λειτουργούν οι συσκευές και να τις προσαρμόζετε ανάλογα με την απόδοσή τους.


  1. Οι αντλίες θερμότητας και οι λέβητες συμπύκνωσης είναι ενεργειακά αποδοτικά, υψηλής απόδοσης συστήματα κεντρικής θέρμανσης που μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα στους λογαριασμούς ενέργειας. Είναι κατάλληλα τόσο για νέες κατασκευές όσο και για σπίτια με υπάρχοντες λέβητες και αντλίες θερμότητας.



Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας και των λεβήτων συμπύκνωσης, διαβάστε παρακάτω:



Μία αντλία θερμότητας μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή εάν θέλετε ένα σύστημα που να είναι αποδοτικό τόσο στη θέρμανση όσο και στην ψύξη του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι οι αντλίες θερμότητας μπορούν να παρέχουν θέρμανση με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τους ψυχρούς μήνες, ενώ παράλληλα μπορούν να ψύχουν το σπίτι σας κατά τους θερμότερους μήνες χωρίς να χρησιμοποιούν πολλή ηλεκτρική ενέργεια ή φυσικό αέριο. Στην πραγματικότητα, ορισμένα μοντέλα μπορούν ακόμη και να ζεσταίνουν δωρεάν το νερό, εκμεταλλευόμενα τη θερμότητα των αποβλήτων από συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων ή πιάτων.


Πλεονεκτήματα των λεβήτων συμπύκνωσης


Οι λέβητες συμπύκνωσης είναι πιο αποδοτικοί από τους τυπικούς λέβητες επειδή ανακυκλώνουν τη θερμότητα των αποβλήτων από το δοχείο ζεστού νερού πίσω στον ίδιο τον λέβητα αντί να την εξαερίζουν απλώς από την καπνοδόχο. Ωστόσο, αν είστε από αυτόυς που προτιμούν το πετρέλαιο φροντίστε να κάνετε μία συντήρηση στον καυστήρα πετρελαίου για την καλύτερη απόδοσή του. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">