Recents in Beach

Ο Μητσοτάκης θυσιάζει τον Έβρο στις Επικοινωνιακές του επιδιώξεις

 

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την επικοινωνία έναντι της πολιτικής, " Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία" είχε απαντήσει σε ερώτημα δημοσιογράφου.

Αυτή είναι η προτεραιότητα του, πως θα ξεγελάσει τους ψηφοφόρους με την καθοριστική βοήθεια του Αθηναϊκού τηλεοπτικού προπαγανδιστικού μηχανισμού. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιτυγχάνεται με ευκολία, τα fake news κυκλοφορούν ανενόχλητα και ο ανεπαρκής υιός Μητσοτάκη εμφανίζεται ως ηγέτης.

Στις επικοινωνιακές του επιδιώξεις χρησιμοποιεί τον Έβρο, ο οποίος λόγω της γεωγραφικής του θέσης αποτελεί "πέρασμα" προσφύγων - μεταναστών . Είναι προφανές ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι έχουν εικόνα για αυτό που συμβαίνει πραγματικά , αλλά αυτοί που μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα. Ο Έβρος στην υπηρεσία της προπαγάνδας, θυσία στην Αθηναϊκή εκλογική πελατεία. Υπουργοί επισκέπτονται το νομό μας με το βλέμμα στην δική τους εκλογική περιφέρεια. Μιλούν για προστασία των συνόρων όταν παρακολουθούν το Ορούτς Ρέις να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, το Τσεσμέ να φτάνει στην καρδιά του Αιγαίου και εδώ στον Έβρο, στο "Μελισσοκομείο" στις Φέρες, όπου  δεν μαλώνουν για λίγα στρέμματα  (Δένδιας) 
αφήνοντας έτσι την απόχρωση του γκρι!!

Φτιάχνουν φράχτες με εθνικούς πόρους, ξοδεύουν τεράστια ποσά με τα οποία θα είχαν στηρίξει την τοπική αγροτική οικονομία, κατασκευάζοντας όλα τα αρδευτικά έργα που λείπουν. Βέβαια ο Φράχτης στο νότιο Έβρο σταματάει στο "Μελισσοκομείο" μη θυμώσουν οι Τούρκοι και μαλώσουμε για λίγα στρέμματα.

Στα χερσαία σύνορα ο φράχτης  τουλάχιστον δεν δημιουργεί πρόβλημα σε αντίθεση με αυτόν που βρίσκεται σε σχετική απόσταση από τον ποταμό όπου το σύνορο είναι το μέσον της κοίτης του.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι κατά την άποψη μου εύλογο, εάν μετανάστες φτάσουν στον φράχτη αφού περάσουν το ποτάμι δεν έχουν εισέλθει σε Ελληνικό έδαφος; Εάν θεωρείται ότι έχουν εισέλθει τότε η σημασία του ακυρώνεται, αν όχι τότε εμφανίζεται και πάλι το "γκρι" χρώμα.

Δεν περνάει κουνούπι λένε αλλά φτιάχνουν νέα δομή φιλοξενίας στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κατοίκων του νομού.

Την ίδια ώρα που φουσκώνουν σαν τα παγώνια από "πατριωτισμό" κλείνει η νοσηλευτική στο Διδυμότειχο και μειώνονται δραματικά οι φοιτητές στις σχολές της Ορεστιάδας με ορατό τον κίνδυνο να κλείσουν λόγω των πολιτικών τους.

Κλείνουν, υποκαταστήματα τραπεζών, γραφεία ΕΛΤΑ και υποβαθμίζουν τα περιφερειακά ιατρεία.  Έγραψα ένα άρθρο σχετικά με τίτλο " η ανάπτυξη ανατολικά και δυτικά του Έβρου, ένας απολογισμός που προκαλεί θλίψη και ανησυχία").

Αυτά όμως δεν τους εμποδίζουν καθόλου να πουλάνε ψευδοπατριωτισμό με τον κ. Μητσοτάκη να παριστάνει τον δεκανέα του προκεχωρημένου Φυλακίου του Όρμπαν και των χωρών του Βισεγκραντ, η Αθηναϊκή εκλογική πελατεία δεν γνωρίζει, τα Μ.Μ.Προπαγάνδας φροντίζουν τι πρέπει να μάθει.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στην Ελλάδα και την Τουρκία, τόσο περισσότερο θα εργαλοιποιείται το προσφυγικό, "κύματα" θα καταφτάνουν συνεχώς αλλά ο σκληρός δεκανέας Μητσοτάκης δεν θα αφήσει κουνούπι να περάσει, μόνο που το 2022-23 δεν είναι 2020, τουλάχιστον για τους κατοίκους του Έβρου.

Ο σοφός λαός  λέει ο "ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"

Το προσφυγικό δεν είναι Ελληνοτουρκικό πρόβλημα αλλά Ευρωπαϊκό και διεθνές, όμως όταν δεν ενδιαφέρει η ουσία αλλά η επικοινωνία τότε προτιμάς να είσαι δεκανέας του Όρμπαν.
Ο Έβρος μπορεί και πρέπει να γίνει τόπος ανάπτυξης κι όχι αποθήκη ψυχών.

Ο Σπύρος Δέδογλου είναι πρώην συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">