Recents in Beach

ΙΣΕ - Υγειονομικές δράσεις φορέων - Διαδικασία


 Διαδικασίας ανάπτυξης και οργάνωσης προγραμμάτων, παρεμβάσεων και  δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας στο γενικό ή σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού 

Προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς του Νομού Έβρου, ώστε να εφαρμόζονται όπως  προβλέπονται οι ισχύοντες κανόνες, υπενθυμίζουμε την κείμενη νομοθεσία, σχετικά με την  οργάνωση ιατρικών – υγειονομικών δράσεων σε επίπεδο ΠΦΥ : 

1. Ν 4512/17-01-2018, άρθρο 292, παρ.4: 

«Οι φορείς και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που προτίθενται να  πραγματοποιήσουν συνέδρια ή εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος ενημερώνουν, πριν την  οποιαδήποτε αναγγελία της πραγματοποίησής τους, τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο». 

2. Αρ.πρωτ.:Γ1γ/Γ.Φ.13,18/Γ.Π.οικ.19814/08-03-2018 - Υπουργική απόφαση  

ΘΕΜΑ: Καθορισμός ενιαίας διαδικασίας ανάπτυξης και οργάνωσης προγραμμάτων, παρεμβάσεων και δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε επίπεδο  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο γενικό ή σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού 

…..6. Προσδιορισμός κλιμακίου ιατρών/οδοντιάτρων και επαγγελματιών υγείας Αφορά την σύνθεση του κλιμακίου των ιατρών/οδοντιάτρων και επαγγελματιών υγείας  που θα διενεργήσουν τις παρεμβάσεις (κατάθεση σχετικού Πίνακα). 

Οι ιατροί και οι οδοντίατροι που θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πρέπει να έχουν σχετική έγκριση από τον οικείο Ιατρικό/Οδοντιατρικό Σύλλογο που είναι εγγεγραμμένοι, για  την εθελοντική άσκηση της σχετικής δραστηριότητας.  

Παράλληλα, ο Φορέας ανάπτυξης των προγραμμάτων, παρεμβάσεων, δράσεων πρέπει  να υποβάλλει αίτημα με τα σχετικά έγγραφα των οικείων Ιατρικών/Οδοντιατρικών Συλλόγων  προς τους Ιατρικούς/Οδοντιατρικούς Συλλόγους, στην περιοχή ευθύνης των οποίων θα  διενεργούνται οι παρεμβάσεις, ζητώντας έγκριση παροχής ιατρικών υπηρεσιών για τις  συγκεκριμένες περιοχές, χρονικές περιόδους και μορφές παρεμβάσεων.

Η άδεια χορηγείται εφόσον πληρούνται τα κριτήρια που ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Όλες οι σχετικές άδειες και εγκρίσεις κατατίθενται ως συνοδευτικά έγγραφα στον  σχετικό φάκελο. 

3) ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Υ.ΠΕ. – ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ 

Κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος των φορέων και μετά την έγκριση από τους Ιατρικούς  Συλλόγους (ως άνω), οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας χορηγούν απόφαση έγκρισης ή  απόρριψης του προγράμματος, παρέμβασης/δράσης προληπτικών ιατρικών εξετάσεων,  σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, έχοντας διοργανώσει αρκετές δράσεις  ενημερωτικού χαρακτήρα και προληπτικής ιατρικής στους κατοίκους  περιοχών του Νομού Έβρου και έχοντας ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα  υγειονομικής συνδρομής σε απομακρυσμένες περιοχές, ως ΝΠΔΔ, είναι  υποχρεωμένος να τηρεί καθολικά και απαρέγκλιτα τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Είμαστε δε όπως πάντα, στη διάθεση οιουδήποτε φορέα της  περιοχής μας για διοργάνωση τέτοιων δράσεων μέσω της εθελοντικής  συμμετοχής των μελών του Συλλόγου. 

Με τιμή 

Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε. 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δρ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">