Recents in Beach

Συνάντηση με την Διοίκηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Αθήνα

 


Στο κλιμάκιο της Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ που είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Αθήνα, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης, μαζί με τα μέλη του κλιμακίου εξέθεσαν στα μέλη της Διοίκησης του ΟΠΙ το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ύπαρξη τριών φορέων πνευματικών δικαιωμάτων των στιχουργών και στο προσεχές μέλλον θα υπάρξει συνάντηση και με εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού για το συγκεκριμένο θέμα. 

Στόχος των Επιμελητηρίων είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος ώστε οι στιχουργοί να μην στερούνται μεν τις αμοιβές της πνευματικής τους εργασίας, αλλά παράλληλα και οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα εύλογο κόστος. 

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα, είναι αρκετά περιπλεγμένη και κρίνεται απαραίτητη η διευθέτηση του ζητήματος σε επίπεδο υπουργείου, ώστε τελικά να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην αδικείται κανείς. Η Επιτροπή Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ κατέθεσε μία δέσμη προτάσεων προς τη Διοίκηση του ΟΠΙ, που θα τεθούν υπό μελέτη και επεξεργασία ώστε να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο που θα προωθηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">