Recents in Beach

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον φοιτητή του ΑΠΘ που έπεσε από τον τρίτο όροφο.

 


Διακριτικά και χωρίς την παρουσία καμερών, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε χθες στο πλευρό του φοιτητή του ΑΠΘ, που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής την περασμένη Τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - που βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη για συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα στο πλαίσιο της Agrotica 2022 - επισκέφθηκε τον 19χρονο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλεύεται μετά το σοκαριστικό ατύχημά του. Σκοπός του ήταν να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του και να του συμπαρασταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο Αλ. Τσίπρας συνομίλησε με τους συγγενείς του φοιτητή, που νοσηλεύεται στη Δ' Χειρουργική Κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος φοιτητής έπεσε στο κενό, καθώς εξαιτίας του συνωστισμού στην αίθουσα του ΑΠΘ δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση και είχε αναγκαστεί να καθίσει σε περβάζι παραθύρου.

Την «τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος» είχε καταγγείλει με αφορμή το ατύχημα η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων, είχαν συνωστιστεί πάνω από 200 φοιτητές για μάθημα. Αιτία η έλλειψη καθηγητών που υποχρεώνει σε πολυπληθείς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις», τόνισε, σημειώνοντας ότι «σε αυτό το σημείο οδηγεί τα πανεπιστήμιά μας και την εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την αδιαφορία για νέες υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια: 100 εκατ. ευρώ είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στα πανεπιστήμια. Όσα δηλαδή θα δίνει η κυβέρνηση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (30 εκατ.) και στα σκάνδαλα με την ανάθεση σε ιδιώτες έργων που ήδη παρέχονται από δημόσιους εκπαιδευτικούς και τεχνολογικούς φορείς (πάνω από 65 εκατ.)».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">