Recents in Beach

Γιατί "χτυπάνε" τον Καϊσα;


 Από την ώρα που ανέλαβε την ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης ο Γιώργος Καϊσας , μετά την σύμπραξη της παράταξης «Ενότητα για μια νέα. Πορεία» με αυτή του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, έγινε στόχος επιθέσεων  κυρίως από την παράταξη του Ευάγγελου Λαμπάκη.

Γιατί όμως έγινε αυτή η επιλογή από την αντιπλίτευση; 

Ο Γιώργος Καϊσας έχει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και έχει μια διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από  σεβασμό στις κομματικές αποφάσεις, έχει αυτό που λέμε "κομματικότητα" , αυτό σημαίνει ότι εκπροσωπεί και το κόμμα του ή έτσι τον βλέπουν οι αντίπαλοι του  δημάρχου.  Ο πρόεδρος  του Δ.Σ έχει άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο και έχει κατά κάποιο τρόπο συμμαζέψει τις διαδικασίες των δημοτικών συμβουλίων, στα οποία ο κ Λαμπάκης προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα λόγω της μη ύπαρξης πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής .Η μεγάλη μάχη έγινε όταν η παράταξη Λαμπάκη προσπάθησε να αφαίρεση στη λογική των αριθμών αρμοδιότητες που απ το νόμο έχει ο πρόεδρος του ΔΣ.

Η αποδόμηση του Γιώργου Καϊσα θεωρούν ότι  θα του δημιουργήσει πρόβλημα, ώστε να μη μπορεί να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στηρίξει στις επόμενες εκλογές την παράταξη  "Δήμος για Όλους" του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκή. Η στόχευση φαίνεται καθαρά ότι είναι η αποτροπή της συνεργασίας στις επόμενες εκλογές γιατί σε μια τέτοια περίπτωση δυναμώνει πολύ ο δήμαρχος και μπορεί να διεκδικεί την εκλογή από την πρώτη, Κυριακή. 

Από τις διάφορες στρατηγικές όμως, μέχρι την στοχοποίηση  ενός έντιμου ανθρώπου , υπάρχει μια τεράστια διαφορά ηθικής  η οποία δεν συνεισφέρει στο δημόσιο βίο ή  καλύτερα τον δηλητηριάζει.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σε προεκλογική περίοδο, όχι μεγάλης έντασης προς το παρόν, αφού οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2024 , το ενδιαφέρον όμως  αρχίζει να μεγαλώνει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">