Recents in Beach

Έλεγχοι σε κτηνοτροφικές ομάδες από κλιμάκιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

 


Στο πλαίσιο της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ελέγχους σε κτηνοτροφικές μονάδες (ποιμνιοστάσια), έναν στην περιοχή του Απαλού και τέσσερις στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Χηλής.
Στον έλεγχο συμμετείχε η Δημοτική Αστυνομία, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος φιλοζωίας Ηλίας Δαστερίδης και η Σύμβουλος Κοινότητα Αλεξανδρούπολης Σοφία Βαλαβάνη. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν επτά αστείρωτα θηλυκά, τα οποία και μπήκαν στο πρόγραμμα στειρώσεων και ένα το οποίο έχει περισυλλεγεί για περίθαλψη και στείρωση.
Έγιναν οι συστάσεις προς όλους τους κτηνοτρόφους ότι θα πρέπει να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στα ιδιόκτητα σκυλιά τους, να τα τσιπάρουν και να τα στειρώσουν. Επίσης σε όσους αδυνατούν οικονομικά να στειρώσουν τα σκυλιά τους, ο Δήμος μπορεί να τα εντάξει στο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων και να στειρωθούν δωρεάν.

Οι μονάδες αυτές θα επανελεγχθούν και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">