Recents in Beach

Έναρξη μαθημάτων στα Νέα Τμήματα Δ.Ι.Ε.Κ Σουφλιου

 


Η έναρξη λειτουργίας των τριών νέων ειδικοτήτων του Παραρτήματος Δ.Ι.Ε.Κ στο Σουφλί είναι γεγονός. 

Ο  Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος συναντήθηκε με τον  Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργο Βούτσινο, με σκοπό να διευθετηθούν οι εναπομείνασες εκκρεμότητες, καθώς εντός του μήνα ξεκινάει η λειτουργία των τριών τμημάτων Δ.Ι.Ε.Κ. Οι τρεις ειδικότητες αφορούν τα τμήματα Σηροτροφίας, Παραγωγής Μεταξιού, Τεχνικού Μελισσοκομίας και Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινος Γιώργος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την μεγάλη συμμετοχή σπουδαστών και στα τρία νεοσύστατα τμήματα Δ.Ι.Ε.Κ που θα λειτουργήσουν από φέτος στην πόλη του Σουφλίου.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου τον ευχαρίστησε θερμά για τον ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη στιγμή στην πρόταση του Δήμου Σουφλίου για την δημιουργία τμημάτων Δ.Ι.Ε.Κ. που στοχεύουν στην πρωτογενή παραγωγή. Αναφέρθηκε επίσης, στην σημαντική ζήτηση που προέκυψε από τους ενδιαφερόμενους για να φοιτήσουν στα τρία αυτά τμήματα, ενώ τέλος συζητήθηκε η συνεισφορά των τμημάτων αυτών στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας, αλλά και την προσφορά προς την τοπική κοινωνία. Επίσης, εξετάστηκε η στήριξη της τοπικής κοινωνίας-οικονομίας με νέα τμήματα Δ.Ι.Ε.Κ. από τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη.

Η υλοποίηση του προγράμματος και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">