Recents in Beach

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις αντλίες λυμάτων

 


Ένα από τα πιο σημαντικά είδη αντλιών, πέρα από τις αντλίες πετρελαίου, είναι οι αντλίες λυμάτων ωστόσο συχνά δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για εκείνες. Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία των ατόμων που οι γνώσεις τους για τις αντλίες λυμάτων είναι περιορισμένες και ενδιαφέρεστε να τις επεκτείνετε, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε.

Αρχικά, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι και μεγέθη αντλιών λυμάτων που έχουν σχεδιαστεί είτε για γενικές είτε για ειδικές εφαρμογές. Οι αντλίες γενικής χρήσης μπορούν να εγκατασταθούν και να προσαρμοστούν στα περισσότερα εμπορικά ή οικιακά υδραυλικά συστήματα αποχέτευσης, ενώ οι αντλίες ειδικών εφαρμογών συχνά σχεδιάζονται για συγκεκριμένες απαιτήσεις ή για μοναδικές βιομηχανικές καταστάσεις. Τα διάφορα μεγέθη και η χωρητικότητα που έχουν οι αντλίες λυμάτων είναι συχνά προκαθορισμένα από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ώστε να πληρούν τις τυπικές απαιτήσεις, ωστόσο όταν οι αντλίες απαιτούνται για συγκεκριμένες εφαρμογές σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μια αντλία λυμάτων αποτελείται από ένα περίβλημα που περικλείει μια τροφοδοτούμενη τουρμπίνα καυσίμου ή ηλεκτρική. Το περίβλημα αυτό διαθέτει μια θύρα εισόδου και μια θύρα εξόδου που συνδέονται σε ευθεία γραμμή με ένα υδραυλικό σύστημα αποβλήτων. Καθώς τα απόβλητα εισέρχονται στο περίβλημα της αντλίας, τα πτερύγια του στροβίλου τα οδηγούν μέσω της εξόδου και σε ένα σύστημα αποχέτευσης ή σε ένα δοχείο διαχείρισης αποβλήτων.

Οι περισσότερες αντλίες αποχέτευσης τυποποιημένων εφαρμογών είναι σχεδιασμένες για καλωδιωμένη σύνδεση σε μονοφασικά κυκλώματα 110 Volt ή 240 Volt. Πολλές από αυτές διαθέτουν αυτόματα συστήματα που ανταποκρίνονται όταν υπάρχει ζήτηση, ενώ στην αντίθετη περίπτωση παραμένουν σε κατάσταση αναμονής. Τις περισσότερες φορές οι συγκεκριμένες αντλίες χρησιμοποιούνται σε εμπορικά καταστήματα ή συγκροτήματα κτιρίων όπου οι γραμμές αποβλήτων καταλήγουν κάτω από το υψόμετρο του δρόμου ή της γραμμής αποχέτευσης.

Σε απομακρυσμένες τοποθεσίες οι αντλίες λυμάτων εμπορικών και οικιστικών εγκαταστάσεων συχνά τροφοδοτούνται με καύσιμο ντίζελ, προπάνιο ή βενζίνη. Αυτές οι αντλίες δεν είναι λιγότερο αποδοτικές από τις ηλεκτροκίνητες αντλίες και διατίθενται επίσης με χαρακτηριστικά αυτόματης ενεργοποίησης.

Οι παραπάνω πληροφορίες σίγουρα σας δίνουν μια ιδέα για την λειτουργία των αντλιών λυμάτων ωστόσο η επιλογή και η εγκατάσταση της σωστής αντλίας λυμάτων για μια συγκεκριμένη εφαρμογή πρέπει να γίνεται από έναν αδειοδοτημένο και εγγυημένο εργολάβο αποχέτευσης. Έχετε στο νου σας φυσικά ότι οι συνδέσεις ρεύματος και οι υδραυλικές συνδέσεις θα απαιτήσουν επιθεώρηση και συχνά πρέπει να καταβληθεί ένα τέλος για τη σύνδεση αποχέτευσης πριν από την ενεργοποίηση μιας αντλίας λυμάτων και τη θέση του συστήματος αποβλήτων σε λειτουργία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">