Recents in Beach

Βράζει η ΝΔ...


Γκρίνια, προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, από τον Ασκό του Αιόλου που άνοιξε η υπόθεση Πάτση... λίγους μήνες πριν ανοίξει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.  

«Η υπόθεση Πάτση μπορεί να κοστίσει πολύ στην παράταξη» σημείωνε με νόημα κομματικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία κι εξηγούσε ότι η υπόθεση Πάτση είναι ακόμα σε εξέλιξη και ουδείς μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά το τι θα ακολουθήσει.

Παράλληλα, σημείωνε πως το γεγονός ότι μπαίνει στο «στόχαστρο» της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός προμηνύει πως θα υπάρξει «πόλωση» μέχρι εσχάτων στο πολιτικό σκηνικό μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η υπόθεση Πάτση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι σχετικά κοντά χρονικά με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την θέση της ΝΔ. Εκείνο όμως που φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα αρκετά γαλάζια στελέχη είναι το γεγονός πως η υπόθεση Πάτση αγγίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δηλαδή τους δανειολήπτες.

Στην στόχευση της κυβέρνησης για την επικράτηση στις επόμενες εκλογές παραμένει ο «μεσαίος χώρος» και η δεξαμενή αυτών των ψηφοφόρων περιλαμβάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό δανειολήπτες.

Η πλειονότητα των γαλάζιων βουλευτών εμφανίζεται εξοργισμένη για την υπόθεση Πάτση.

Πάρα πολλοί μάλιστα εκφράζουν ανοικτά την αγωνία τους για τον αντίκτυπο που θα έχει η υπόθεση αυτή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση εκτιμώντας ότι η υπόθεση αγγίζει την τσέπη των πολιτών. Μάλιστα, η ανησυχία τους εντείνεται από τα «καρφιά» πρώην βουλευτών που βγάζουν «στη σέντρα» αντίστοιχες περιπτώσεις με στελέχη του που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.   

Χθες η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε συνέχεια στην υπόθεση Πάτση βάζοντας στο «κάδρο» την σύζυγο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την αναφορά του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, όπου η σύζυγος του υπουργού και ο Α. Πάτσης συμμετείχαν από κοινού σε εταιρεία που δεν έχει δηλωθεί σε κανένα από τα «πόθεν έσχες» των δύο «γαλάζιων» πολιτικών. “Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σερβίρει στους πολίτες ξαναζεσταμένο φαγητό για να προκαλέσει συνειρμούς και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις”, σχολίασαν κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Την ίδια στιγμή μπαίνει στο “κάδρο” της αντιπολίτευσης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερακκάκης όπου σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε απευθείας αναθέσεις.

«Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας. Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν. Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως αναφέρουν σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους αρκετοί βουλευτές, «προσπαθούμε όσο μπορούμε να διαχειριστούμε την δυσαρέσκεια των πολιτών που υπάρχει από το κύμα ακρίβειας εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στην άτυπη αλλά εξοντωτική και μακρά προεκλογική περίοδο που έχουμε μπει. Θα ήταν καταστροφικό αν – στο παρά πέντε – βγούμε απολογούμενοι για πράξεις και παραλήψεις άλλων στελεχών». «Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στις εκλογές σε θέση άμυνας» δήλωνε άλλο κομματικό στέλεχος...


Αννα Καραβοκύρη


libre.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">