Recents in Beach

Η ΝΔ θέλει ξανά να κατάσχει τις επιδοτήσεις των αγροτών καταγγέλλει το ΑΚΚΕΛ

 


Ό,τι και να δούμε από την φασιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μάς εκπλήσσει  και ειδικά όταν αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις, αφού πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός το 2017 όταν παρουσίασε το "κοστολογημένο πρόγραμμα" της ΝΔ στην ΔΕΘ, που ακόμη παραμένει στην κοστολόγηση, όταν ρωτήθηκε που θα βρει τα χρήματα για κάθε δράση, ως πηγή εσόδων του κράτους ανέφερε την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ των αγροτικών επιδοτήσεων.

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης και αφού η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων έχει εξαντλήσει το μένος της απέναντι στον αγροτικό κόσμο, τοποθετώντας τον κάθε άσχετο γραβατάκια ως υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, σήμερα διαβάζουμε στον νέο κατάπτιστο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων (αυτόν που λέει ότι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, χωρίς ένταλμα δικαστικού λειτουργού θα σπάνε πόρτες και παράθυρα και θα μπαίνουν στα σπίτια να ψάχνουν για οτιδήποτε θεωρήσουν πως έχει αξία, αυτόν που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το 2014 είχε κρίνει παράνομο) τις περιπτώσεις ακατάσχετου, όπου πουθενά δεν γίνεται λόγος για την προστασία των αγροτικών επιδοτήσεων που ισχύει ως προχθές.

Συγκεκριμένα ο νέος κώδικας αναφέρει :

 

 Από τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εξαιρούνται:

 

Τα ποσά της διατροφής.

Οι μισθοί, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαία είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 1/2 του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, καθώς και επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των 1.500 ευρώ.

Τα 4/5 των ημερομισθίων ενώ επιτρέπεται κατάσχεση επί του 1/5 αυτών για χρέη προς το Δημόσιο των δικαιούχων αυτών.

Το 1/2 των εφάπαξ καταβαλλόμενων από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα βοηθημάτων κατά την αποχώρηση από την υπηρεσία ή το επάγγελμα, ενώ επιτρέπεται κατάσχεση επί του 1/2 αυτών για τα χρέη προς το Δημόσιο των δικαιούχων αυτών.

Οι καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα σε ατομικό ή κοινό λογαριασμό ή τοποθετήσεις σε λογαριασμό πληρωμών στα εγκατεστημένα στη χώρα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος και ιδρύματα πληρωμών μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ μηνιαίως για κάθε φυσικό πρόσωπο και σε ένα μόνο ίδρυμα. Για την εξαίρεση αυτή απαιτείται γνωστοποίηση από το φυσικό πρόσωπο ενός μοναδικού λογαριασμού, με υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ. Εφόσον υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων, γνωστοποιείται, αποκλειστικά και μόνο, ο λογαριασμός αυτός.

 

Όπως βλέπετε πουθενά δεν αναφέρεται η προστασία των αγροτικών επιδοτήσεων. Το ΑΚΚΕΛ και ο πρόεδρος Βάκης Τσιομπανίδης έχουν δώσει αγώνες για το ακατάσχετο των 7.500€ ανά έτος και έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις είναι ακατάσχετες το βεβαιώνει και ο Συνήγορος του Πολίτη σε απάντηση στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ καθώς και πληθώρα νόμων και του ευρωπαϊκού κανονισμού.

 

Φυσικά δεν πρόκειται να αφήσουμε τη ΝΔ να ληστέψει ακόμη μια φορά τις επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων. Για εμάς αυτό συνεπάγεται ανοιχτό πόλεμο και δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">