Recents in Beach

Πέθανε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Το μήνυμα που μάς άφησε

 


Εφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο ο Ελληνας Ολυμπιονίκης και αναπληρώτης εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Η ανάρτησή του για τη γενναία μάχη που έδωσε.

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύφθηκε από tweet στο λογαριασμό του, υπέφερε από μία σπάνια μορφή της νόσου.

Στο σχετικό του μήνυμα ο Νικολαϊδης ενημερώνει ότι τελευταία επιθυμία του ήταν να δοθούν τα Ολυμπιακά του μετάλλια σε δημοπρασία.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί σε δομές για παιδιά.

"Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι κάθε κατάγμα στα πόδια μου" τονίζει χαρακτηριστικά στο ποστ που ανέβηκε στους λογαριασμούς του το πρωί της Παρασκευής.

Μεγάλος αθλητής

Στην πλούσια αθλητική του καριέρα στο τάεκβοντο ο Νικολαΐδης, που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979, ξεχωρίζουν τα δύο αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου του 2008.

Ηταν φυσικά παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις φορές.

Τελείωσε την καριέρα του το 2014 όντας "πλούσιος" σε διακρίσεις, μετάλλια και παγκόσμια αναγνώριση στο άθλημά του.

Εν συνεχεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέλαβε πριν από περίπου δύο χρόνια το ρόλο του αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του κόμματος και ανέπτυξε πλούσια δράση στον τομέα του μέχρι και σχεδόν την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Το συγκλονιστικό μήνυμα

Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν την δημοσίευση μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ "Γιατί σε εμένα"; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και την χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω το σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου.

Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης  EUROKINISSI


Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι.

Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, στάθηκα τυχερός γιατί συνοδοιπόρο είχα την αλληλεγγύη και την φροντίδα τόσων πολλών ανθρώπων, που πολλές φορές αναρωτήθηκα τι έκανα για να αξίζω όλα αυτά που με ανιδιοτέλεια μου προσέφεραν. Πρώτος ο γιατρός μου ο κ. Μπουκοβίνας, ο πρύτανης, ο κ. Δημόπουλος, που βοήθησε τόσο πολύ στην πρώτη φάση της ασθένειάς μου αλλά και αργότερα, στο να πάρω κάθε θεραπεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο κ. Ηλιάδης ο θωρακοχειρούργος μου, ένας εξαιρετικός επιστήμονας που με αγκάλιασε σαν πατέρας στο πολύ δύσκολο χειρουργείο μου, στους πνεύμονες, ο κ. Πέιος, ο νευροχειρούργος που μου απάλυνε τους φριχτούς πόνους και πολλοί πολλοί άλλοι, από νοσηλευτές μέχρι τραυματιοφορείς, όλοι μου έδειχναν την αγάπη τους και αυτή η αγάπη μου έδινε δύναμη.

Και τέλος θέλω να σταθώ στον άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο, τον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου και μου χάρισε την φιλία του, την σκέψη του, το αδελφικό του νοιάξιμο, σαν να με ήξερε από πάντα. Μου απέδειξε ότι η όλα όσα πρεσβεύει ο ίδιος και η αριστερά είναι πραγματική στάση ζωής. Με στήριξε ηθικά και πρακτικά και έκανε και αυτός τα αδύνατα δυνατά για να έχω την καλύτερη φροντίδα.

Θέλω να πω σε όλους τους κάτι.

Πετύχατε. Με κρατήσατε στη ζωή περισσότερο από όσο αναλογούσε στον πολύ επιθετικό καρκίνο μου, μου χαρίσατε το χρυσό μετάλλιο της παράτασης της ζωής μου σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όταν η κόρη μου η Ελεάννα ήταν μόλις 3,5 ετών και δεν θα θυμόταν τίποτα από εμένα, ενώ τώρα στα 5,5 της χρόνια θα με θυμάται έστω σαν μακρινή ανάμνηση και θα μπορεί να διηγηθεί ιστορίες στον μικρό της αδερφό τον Γιώργο, ώστε να με κρατήσουν ζωντανό στην καρδιά τους για πάντα.

Φίλοι μου, σε αυτή τη ζωή που είμαστε όλοι περαστικοί, μεγαλύτερη σημασία έχει τι αποτύπωμα θα έχουμε αφήσει, και όχι πώς ή πότε θα φύγουμε.

Για αυτό αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών, πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης  EUROKINISSI


Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου.

Οι αποχαιρετισμοί

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, Δώρα Τσαμπάζη συγκλόνισε με το μήνυμά της στο οποίο συμπιέλαβε στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

"Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει - ακούς;

Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει - ακούς;

Ειμ' εγω που φωνάζω κι είμ' εγώ που κλαίω, μ' ακούς;

Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, μ' ακούς" έγραψε στο instagram.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε θερμά λόγια στον εκλιπόντα: "Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι, Αλέξανδρε".

O Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκης αποχαιρέτισε τον εκλιπόντα με το ακόλουθο μήνυμα: "Με μεγάλη θλίψη ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρετά τον 2 φορές Ολυμπιονίκη μας στο Ταεκβοντό, Αλέξανδρο Νικολαΐδη που έφυγε νωρίς. Οι στιγμές περηφάνιας, που μας χάρισε με τις νίκες του στα τερέν θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Πολλά συλλυπητήρια στους οικείους του".

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τη θλίψη του: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή.

Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έγραψε: Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Αλέξανδρου Νικολαϊδη. Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ήταν συγκλονισμένος: Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει κ πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη κ κουράγιο στην οικογένειά του" επεσήμανε.

O αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αρκέστηκε να τονίσει: "Δεν υπάρχουν λόγια... Καλό ταξίδι σύντροφε και φίλε...

O επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης σε ανάρτησή του τόνισε:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την πρόωρη απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρου Νικολαιδη. Η σκέψη μας στην οικογένεια του.

Ήταν ένας γενναίος άνθρωπος, μέχρι το τέλος. ΓΕΝΝΑΙΟΣ, με κεφαλαία γράμματα.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε: Σοκ! Έχασε τη μάχη από μια σπάνια μορφή καρκίνου στα 43 του, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ο Αλέξανδρος τίμησε την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖ, ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου. Πάνω από όλα, ήταν ένας καλός φίλος και ένας σπουδαίος άνθρωπος!

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">