Recents in Beach

ΕΠΟΦΕ: Ευχαριστήριο για την παρουσίαση βιβλίου του Θεόδωρου Ορδουμποζάνη


 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε όλους τους άσημους ήρωες της Θράκης αφιερώθηκε το βιβλίο «Οίκαδε» του Ορδουμποζάνη

που παρουσίασε η ΕΠΟΦΕ και τα βιβλιοπωλεία Δημητριάδη!

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού μυθιστορήματος του Θεόδωρου Κ. Ορδουμποζάνη με τίτλο «Οίκαδε…» (επιστροφή στην πατρίδα), που συνδιοργανώσαμε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου και τα βιβλιοπωλεία Δημητριάδη, το βράδυ της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2022 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης!

 

Ένα βιβλίο για τη Θράκη, με πρωταγωνιστές δύο άντρες και τρεις γυναίκες, που μέσα από τη ζωή τους, όλη η νεότερη ιστορία της Θράκης. Διώξεις, προσφυγιά, πόλεμοι, έρωτες, γάμοι, θαύματα, θάνατοι και ότι άλλο μπορεί να επιφυλάσσει η ζωή, εκτός από την επιστροφή στη χαμένη πατρίδα, σε μια προσφυγική οικογένεια, κεντημένα όλα τους με συναρπαστικό τρόπο πάνω στον καμβά της σύγχρονης ιστορικής διαδρομής της Θράκης.

 

Ευχαριστούμε ολόψυχα:

Πρωτίστως τον αξιέπαινο συμπολίτη μας Θεόδωρο Ορδουμποζάνη, που μας εμπιστεύτηκε τη διοργάνωση της παρουσίασης του συγκλονιστικού νέου συγγραφικού πονήματος του.

Τα βιβλιοπωλεία Δημητριάδη για τη γόνιμη και αμοιβαία συνεργασία μας.

Το πολυάριθμο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κκ. Άνθιμο που αγκάλιασε με θέρμη την παρουσίαση και ως κεντρικός ομιλητής μας συνεπήρε με την εμπνευσμένη ομιλία του.

Τον αξιέπαινο ομιλητή της εκδήλωσης Γιάννη Λασκαράκη, εκδότη - συγγραφέα, για την έγκριτη και κατατοπιστικότατη εισήγησή του και τη λεπτομερέστατη ανάλυση του βιβλίου.

Τους επίσημους προσκεκλημένους μας που παρέστησαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους: τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας ΑΜΘ Αθανάσιο Τσώνη, τους Εκπροσώπους των Βουλευτών Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη και Χρήστου Δερμεντζόπουλου – Χρήστο Κουρουτζάκη και Σταρούλα Μπινοπούλου αντίστοιχα, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, το Μέλος ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μενέλαο Μαλτέζο, τον π. Πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γεώργιο Μηνόπουλο, την π. Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Νικολάου Γεωργία, τον π. Πρόεδρο ΝΕ ΤΕΕ Θράκης Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, την εκπρόσωπο ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού & Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ «Γαληνός» Κρυσταλλία Αρμενάκη, όλους τους λοιπούς αξιότιμους εκπροσώπους φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.



Τη φιλόλογο Μαρίνα Κωστοπούλου, για τον άριστο συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου.

Τον Κώστα Ορδουμποζάνη που συνέδραμε με τις εξαιρετικές φωτογραφικές λήψεις και την απευθείας ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς επικοινωνίας - το τηλεοπτικό δίκτυο ‘‘ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ’’, την εφημερίδα ‘‘Η ΓΝΩΜΗ’’ και τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘‘STATUS Radio 94,2 fm’’, καθώς επίσης την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη και τα διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανήρτησαν την πρόσκληση του κοινού – faros-24.grfocustonevro.gralexpolisonline.com

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο «Οίκαδε»:

Ο Θεόδωρος Ορδουμποζάνης γεννήθηκε στη Σταυρούπολη Ξάνθης και από μικρός διαμένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομικά, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες. Συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας «Πολίτης της Θράκης», καθώς και αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Έργα του: «ΠΡΟΚΤΗΤΩΡ ΠΟΛΙΣ – Ένα ταξίδι μνήμης στην πρώιμη Αλεξανδρούπολη» (2006), «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – Ένα ταξίδι στο χρόνο Αλεξανδρούπολη 1870-2018» (2019), «Η Αλεξανδρούπολη των Εικαστικών» (2020), «Αλεξανδρούπολη 1870-2020 Σαν παραμύθι» (2021). Το 2016 τιμήθηκε από την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) για την προσφορά του στη βιβλιογραφία του τόπου.

 

«Ο Νικόλας και η Αφέντρα, μεγαλοκτηνοτρόφοι και νοικοκυραίοι, σε μια κωμόπολη στον Βόρειο Έβρο, έχουν μυηθεί από τους πρώτους στην οργάνωση για την απελευθέρωση της Θράκης. Όταν διέρρευσαν πληροφορίες για τη δράση τους, εκδιώκονται από του κομιτατζήδες και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς και της μεγάλης περιπέτειας. Κυνηγημένοι φτάνουν στο Δεδέαγατς και από εκεί συνεχίζουν την προσφυγική τους περιπέτεια με τελικό προορισμό τα σύνορα της ελεύθερης πατρίδας.

Από εκεί παρακολουθούν όλα τα γεγονότα και τις ανακατατάξεις στον εθνικό και τον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, μέχρι την απελευθέρωση της Θράκης από τους Βουλγάρους και την ένωση της στην Ελλάδα. Μαζί με τον γιό τους, τον Κωνσταντή, ζουν όλες τις εξελίξεις του μεσοπολέμου, συμμετέχουν στον Αλβανικό πόλεμο, υφίστανται τη Γερμανική και Βουλγαρική κατοχή και με την απελευθέρωση ξεκινούν νέες περιπέτειες.

Νέο προσφυγικό ταξίδι τους επιφυλάσσουν τα γεγονότα, σε μια ελεύθερη πόλη της Θράκης, όπου βιώνουν τον εμφύλιο πόλεμο, την ανασυγκρότηση της περιοχής και την επτάχρονη δικτατορία της, μέχρι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης».


Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.


Ο Πρόεδρος

Κελεμίδης Δημήτρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">