Recents in Beach

Θετικό το πρόσημο της συμμετοχής του Δήμου Σουφλίου στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA 2022"

 


Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 20 Νοεμβρίου η 37η Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού “PHILOXENIA 2022”στην Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Σουφλίου συμμετέχοντας σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή του Τουρισμού, υποδέχθηκε στο περίπτερο του τετραψήφιο αριθμό επισκεπτών, στους οποίους παρουσίασε ενδελεχώς τα σημεία που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον και αξίζει κανείς να επισκεφθεί στην περιοχή. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην παρουσίαση των βιωματικών δραστηριοτήτων που μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια μίας επίσκεψης στον Δήμο Σουφλίου, οι οποίες αποδείχθηκε ότι αποτελούν προτεραιότητα στη λίστα του σύγχρονου επισκέπτη.

 Πέρα από την παρουσίαση του προορισμού σε μεμονωμένους περαστικούς επισκέπτες, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κύριος Παναγιώτης Καλακίκος και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, bloggers, ξεναγούς και άλλους επιχειρηματίες στον τομέα του Τουρισμού, προερχόμενους απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες συν διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα επίτευξης των αρχικών στόχων που τέθηκαν. 

Συγκεκριμένα  επετεύχθη ο στόχος μιας υψηλού επιπέδου εξωστρέφειας, εισήλθαν νέες καινοτόμες ιδέες διαχείρισης του τοπικού τουριστικού προϊόντος, ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν αδυναμίες που παρατηρούνταν μέχρι σήμερα στο τουριστικό κεφάλαιο του Δήμου Σουφλίου, για τις οποίες εντοπίστηκαν ενδιαφέρουσες προτεινόμενες λύσεις κάλυψης τους.



Ιδιαίτερα σημαντικές επισκέψεις στο Stand του Δήμου Σουφλίου ήταν αυτές της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη και της Προέδρου του Ε.Ο.Τ. κυρίας Άντζελας Γκερέκου, οι οποίες εκδήλωσαν ακόμη μία φορά το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, αλλά  και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Ελλάδος, κυρίου Απόστολου Εμμανουηλίδη, του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης , κύριου Θεόδωρου Καράογλου, του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Κούβελα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κύριου Κωνσταντίνου Ζέρβα, αλλά και του Περιφερειάρχη  Ηπείρου, ο οποίος τόνισε ότι η Εγνατία Οδός έχει εκμηδενίσει ουσιαστικά τις αποστάσεις μεταξύ Ηπείρου και Έβρου, και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριου Τσώνη Αθανασίου, του παρουσιαστή ταξιδιωτικών εκπομπών Ευτύχη Μπλέτσα, αλλά και του παρουσιαστή της Εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά», κύριου Κωστή Ζαφειράκη.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου δήλωσε ότι θεωρεί  το πρόσημο της συμμετοχής του Δήμου Σουφλίου στην Έκθεση “PHILOXENIA 2022” θετικό, βρίσκοντας την πορεία του στον τομέα του τουρισμού, έναν περίπου χρόνο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Πρωτοβουλίας “ΒEST TOURISM VILLAGES”, αναμφίβολα ανοδική. Βρίσκει δε συγκινητικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου τοποθετούν το Σουφλί και τις γύρω περιοχές σε μία κατηγορία προορισμών που αποτελούν τη νούμερο #1 τάση, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα, πρεσβεύοντας τον απλό τρόπο ζωής  που συνδυάζεται με δραστηριότητες κοντά στη φύση και κατανόηση κάθε πτυχής του βιοτικού περιβάλλοντος που συνθέτει την περιοχή.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης που βρέθηκαν ως Εκπρόσωποι των αντίστοιχων Δήμων  στην έκθεση “PHILOXENIA 2022”  για την προοπτική συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ τους για την κοινή προώθηση του Έβρου ως ενδιαφέροντος προορισμού, αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιχώρων, καθώς και άλλων Επαγγελματιών της περιοχής του Δήμου Σουφλίου για την παρουσία τους στην Έκθεση και την εν γένει ποικιλόμορφη υποστήριξη της τουριστικής ανάδειξης του Δήμου Σουφλίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">