Recents in Beach

Συμμετοχή του δήμου Διδυμοτείχου στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘’PHILOXENIA 2022’’,


 Ο Δήμος Διδυμοτείχου συμμετείχε με δικό του χώρο, στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός για τον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας, την 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ‘’PHILOXENIA 2022’’, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης-HELEXPO.

Η έκθεση Philoxenia, εδώ και πολλά χρόνια, με την εμπειρία και τη θέση της στην εκθεσιακή αγορά, συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα εκθετών προσφέροντας άρτια οργάνωση και ενημέρωση προσφέροντας το μέγιστο σε κάθε επισκέπτη. 

Στο σταντ του Δήμου Διδυμοτείχου που βρισκόταν στο περίπτερο 13, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου , η Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Θεοδοσίου Στέλλα όπως επίσης και συνεργάτες του Δήμου, προέβαλαν επί τρεις ημέρες τις ομορφιές της περιοχής μας από άποψη πολιτισμού , ιστορίας και λαογραφίας . 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν Β2Β με επαγγελματίες του τουρισμού του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού όπως επίσης και πολλές προσωπικές συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν, με πλέον των 20 προγραμματισμένων ραντεβού, με tour operators και tour agents από όλη την επικράτεια της χώρας μας, της Ευρώπης ( Ρουμανία , Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λετονία , Βουλγαρία , Πολωνία, Βέλγιο, Τουρκία), την Ασία τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αλλά και την τιμώμενη Χώρα Αρμενία. Μάλιστα ο Δήμαρχος άδραξε την ευκαιρία και επισκέφτηκε ο ίδιος ,το Σάββατο, το περίπτερο της Αρμενίας όπου έγινε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και αναπτύχθηκαν οι προοπτικές πιθανής μελλοντικής συνεργασίας .

Εφόσον δημιουργήθηκε η πρώτη επαφή και ο δίαυλος επικοινωνίας ακολουθεί τώρα το δεύτερο στάδιο επαφής ούτως ώστε ο Δήμος μας να ενταχθεί πλέον ενεργά στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά πολιτικά πρόσωπα τίμησαν με την παρουσία τους το σταντ μας όπου ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για την τουριστική προβολή του Διδυμοτείχου και των οικισμών του. Μεταξύ αυτών το παρόν έδωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ζαχαράκη Σοφία , η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου , ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Καλαφάτης Σταύρος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας Κωνσταντίνος, και η υποψήφια Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία στις περασμένες εθνικές εκλογές κ. Πλάρα Χριστίνα . 

Θα ήταν μεγάλη μας παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του Δήμου Διδυμοτείχου οι οποίοι συνέδραμαν από κοινού στην τουριστική διαφήμιση της περιοχής μας και συγκεκριμένα στο κλάδο της γαστρονομίας , καθώς προσέφεραν στους περαστικούς τοπικά εδέσματα και γλυκά που φημίζονται σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα αλλά και την γεύση τους.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον σύλλογο ‘’ Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης’’ η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας και έδωσε ένα ‘’ηχηρό’’ παρόν σε όλη την έκθεση με τους παραδοσιακούς χορούς. Είναι άξιοι εκπρόσωποι της θρακικής παράδοσης και είμαστε περήφανοι που συνεχίζουν να διατηρούν ακόμα την φλόγα της ένδοξης Θράκης όπου και αν σταθούν . Ο Δήμαρχος παρέδωσε στα μέλη του συλλόγου τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά τους και δήλωσε ανυπόμονος να τους συναντήσει και στην ιστορική πόλη του Διδυμοτείχου .


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">