Recents in Beach

Ο Σίμος Τσιλίκας στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πεζοπορίας στη Σκιάθο

 


Ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου Σίμος Τσιλίκας με την ομάδα του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικών πόρων Ορεστιάδας στο 8ο παγκόσμιο συνέδριο πεζοπορίας στην Σκιάθο 

Η ανάρτηση του στο Facebook 

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο το μεγαλύτερο πεζοπορικό γεγονός που έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πεζοπορίας (World Trails Conference).

Το συνέδριο, διάρκειας 5 ημερών, με 228 συμμετέχοντες από 5 Ηπείρους και 32 χώρες ήταν το 9ο στη σειρά που διοργανώθηκε.

Στο συνέδριο έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεματικών. 



Αναπτύχθηκαν θέματα όπως ή βιωσιμότητα των μονοπατιών σε βάθος χρόνου, θέματα τεχνολογίας, υγείας, κατασκευής, προβολής κ.ά.

Εκεί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εργασίας μας με τίτλο : The contribution of Analytic Hierarchy Process (AHP) to the ranking of paths trails.

Συγγραφείς: Apostolos Kantartzis, Christodoulos Daoutis, Simos Tsilikas,  Garyfallos Arabatzis.

Μέσω της εργασίας εφαρμόστηκε η μέθοδος  Analytic Hierarchy Process (AHP) για την κατάταξη των μονοπατιών πεζοπορίας που βρίσκονται στο Νομό  Έβρου (από το Βορειότερο στο Νοτιότερο τμήμα του Νομού).

Αναδείξαμε  διαδρομές από  Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Τα μονοπάτια αποτελούν βασικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης.



Συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη της υπαίθρου, των πολιτιστικών πόρων και της φυσικής ομορφιάς, καθώς και βοηθούν στην ψυχική και σωματική ευεξία των περιπατητών. 

Τα τελευταία χρόνια πολλά μονοπάτια σε όλη την Ελλάδα έχουν διατηρηθεί και σηματοδοτηθεί, μετατρέποντας την πεζοπορία σε ελκυστική και δημοφιλή δραστηριότητα. 

Η προτεινόμενη μεθοδολογία μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση ή τη βελτίωση της βιωσιμότητας υφιστάμενων ή τη δημιουργία νέων μονοπατιών στην περιοχή του Έβρου, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">