Recents in Beach

Γιατί ο B. Μαρινάκης απαγκιστρώνεται από την οικογένεια Μητσοτάκη - Όλο το παρασκήνιο

 


«Πλέον ο Μαρινάκης έχει πολλούς λογούς να απαγκιστρωθεί από την οικογένεια Μητσοτάκη - κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το θέμα είναι ένα πέναλτι», 

γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος.

Όλα εδώ πληρώνονται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να το αποφύγει.

Έφτασε στο ρετιρέ, με την υποστήριξη ισχυρών παραγόντων των ΜΜΕ και του χρήματος.

Μέτριος πολιτικός γόνος, χωρίς χαρίσματα δημόσιας παρουσίας και παρελθόν συμμετοχής στα κοινά, ηγετοποιήθηκε ψευδώς από το εγχώριο μιντιακό σύστημα της «διαπλοκής» και τα πήρε όλα.

Τώρα ήλθε η ώρα να τα χάσει όλα. Με τον ίδιο τρόπο που τα εξασφάλισε.

Δεν έγινε Πρωθυπουργός επειδή σαγήνευσε το εκλογικό σώμα με την πολιτική παρουσία, ή με το πρόγραμμά του.

Τον ανέδειξαν όσοι οργάνωσαν την εξόντωση του αντιπάλου του και όχι την προβολή των δικών του ικανοτήτων. Ο Τσίπρας το 2019 δεν νικήθηκε από τον Μητσοτάκη.

Συντονισμένο -και εν πολλοίς εξαγορασμένο- το κυρίαρχο μιντιακό σύστημα, καλύπτει τις αδυναμίες του, τις αποτυχίες, τις ανομίες, τις θεσμικές παρεκτροπές, την ταξική πολιτική.

Κυρίως αποκρύπτει τη λαϊκή δυσφορία που διογκώνεται και προοιωνίζεται την εκλογική ήττα του.

Δεν το κάνουν για την ψυχή τους. Τα «deals» έχουν αμοιβαία κέρδη. Επί των ημερών του Μητσοτάκη εγχώριοι και ξένοι οικονομικοί παράγοντες, παίρνουν αυτά που θέλουν.

Αλλά όταν το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά, η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Όπως ο Κώστας Μητσοτακης εγκαταλείφθηκε από τους υποστηρικτές του στο «βρόμικο 89» και «κατέληξε» ως πολιτικός, έτσι και ο γιος του τρεις δεκαετίες αργότερα. Για τους ίδιους λόγους.

Ένας, ότι το κόστος της υποστήριξής του γίνεται όλο και πιο βαρύ - ιδίως για όσους διαθέτουν μέσα ενημέρωσης.

Δεύτερος, ότι -όπως και ο πατέρας του- είναι βουλημικός, αθετεί συμφωνίες και τους «ρίχνει».

Είτε γιατί θεωρεί ότι μπορεί να απεξαρτηθεί από αυτούς, είτε γιατί βρίσκει ότι τον συμφέρει καλυτέρα να ευνοήσει ανταγωνιστές τους.

Αλλά το σύστημα που ο παλιός Μητσοτάκης βάφτισε «διαπλεκόμενα συμφέροντα», αποτελείται από ευφυείς ανθρώπους που διακρίνουν το προφανές: το εκλογικό σώμα εγκαταλείπει τον Μητσοτάκη.

Είναι η στιγμή να τον εγκαταλείψουν και οι ίδιοι. Δεν τον «ανατρέπουν»: απλώς τον αφήνουν να πέσει χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Στην πρωτοπορία βρίσκεται ο πανίσχυρος Βαγγέλης Μαρινάκης - στυλοβάτης του Νεομητσοτακισμού μέχρι τώρα.

Ο Κυριάκος βρίσκεται στη θέση του κυρίως χάρη στη μιντιακή υποστήριξη που του έχει προσφέρει.

Και μόνο ότι τα ΜΜΕ του παλιού ΔΟΛ, βγήκαν από τις παραδοσιακές ράγες τους στη Δημοκρατική Παράταξη και συντάχθηκαν με το Μητσοτακέικο, ήταν αρκετό για την επικράτησή του.

Πλέον, ο Μαρινάκης έχει πολλούς λογούς να απαγκιστρωθεί από την οικογένεια Μητσοτάκη - κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι το θέμα είναι ένα πέναλτι.

Δεν τους αφήνει να χαθούν. Ίσως γιατί ο Κυριάκος έκανε απέναντί του, αυτό που δεν έπρεπε: δάγκωσε περισσότερο από όσο μπορεί να μασήσει…

https://www.ieidiseis.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">