Recents in Beach

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη και του Γιάννη Σαρακιώτη στην ΟρεστιάδαΚλιμάκιο της Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ του
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη  (Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Άρτας), τον Ιωάννη Σαρακιώτη (Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας, Βουλευτή Φθιώτιδας) και την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, (πρώην Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος), μετέβη το Σάββατο 12/11/2022 στην Ορεστιάδα και συναντήθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας με τη διοίκηση, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων. Ενημερώθηκε για υπηρεσιακά ζητήματα και ιδιαίτερα για το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος. 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του ΔΠΘ  Σπύρο Γαλατσίδα, τον Γεώργιο Τσαντόπουλο Πρόεδρο του  Τμημάτος  Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και την Μαρία Παππά, αντιπρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν  ζητήματα που απασχολούν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ορεστιάδας.Τονίστηκε η δραματική μείωση του αριθμού εισακτέων φοιτητών, η υποβάθμιση και συρρίκνωση των Τμημάτων λόγω της εφαρμογής της  ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο σημαντικός ρόλος τους στην οικονομική, πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας καθώς και οι προοπτικές εξέλιξης τους.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση-ΗΜΕΡΙΔΑ  στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα. Παρουσιάστηκαν οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες-κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον γενικό τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ», όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.Στην ημερίδα συμμετείχαν μαζικά μέλη και φίλοι του κόμματος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων. Αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που αφορούν την περιοχή του βορείου Έβρου, όπως η διασυνοριακότητα, το μεταναστευτικό-προσφυγικό, το δημογραφικό, η φυγή των νέων στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, οι επιπτώσεις της ακρίβειας σε ενέργεια και καύσιμα στα νοικοκυριά, στους επαγγελματίες, στους αγρότες και κτηνοτρόφους και τα προβλήματα που προκαλεί η αποδυνάμωση-υποστελέχωση των δημοσίων δομών, όπως των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, ΔΟΥ, υποκαταστημάτων τραπεζών κλπ.

 Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέληξαν ότι οι καταστροφικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας οδηγούν στην στρατηγική υποβάθμιση της υπαίθρου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών, όπως ο Έβρος. Το τελικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι η προστασία των συνόρων ΔΕΝ εξαρτάται αποκλειστικά από τους φράχτες, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου περιφερειακής ανάπτυξης, με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των κατοίκων, επαγγελματιών, αγροτών, κτηνοτρόφων. Απαραίτητη είναι η ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους και η απάντηση με θεσμικά μέτρα στο εκρηκτικό πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης της περιοχής. 

Η αναγκαιότητα για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ είναι επίκαιρη όσο ποτέ!

 

Ν.Ε.ΕΒΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">