Recents in Beach

Ο Μητσοτάκης αποκλείει τον Έβρο κι ο Δημοσχάκης ...."για την τιμή των όπλων" στέλνει επιστολή !!!


 Ο Μητσοτάκης απέκλεισε τον Έβρο από το πρόγραμμα εξοικονομώ-ανακαινίζω για νέους! και ο βουλευτής Έβρου στέλνει μια επιστολή για το θέμα για να έχει ήσυχη τη συνείδηση του;

Το δελτίο τύπου του κ. Δημοσχάκη

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ!

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, με επιστολή προς το Υπ.Περιβάλλοντος & Ενέργειας με επίκεντρο την ένταξη των παραμεθορίων ακριτικών περιοχών στο πρόγραμμα εξοικονομώ-ανακαινίζω για νέους!

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή έχει ήδη ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα του Υπ.Περιβάλλοντος το οποίο δίνει την δυνατότητα σε 20.000 νέους, ηλικίας από 18 έως 39 ετών να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται σε ωφελούμενους οι οποίοι διαβιούν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων εξαιρώντας τον ακριτικό Έβρο, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω επιδότηση, καθώς σύμφωνα με την πληθυσμιακή απογραφή του 2011 δεν διαθέτει δημοτική ενότητα ή δήμο με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Μέσω της επιστολής προτείνεται να υπάρξει πρόβλεψη, ώστε να επωφεληθούν του ευεργετήματος του επιπρόσθετου bonus του 15% και οι κατοικίες που βρίσκονται εντός 30 χλμ από την συνοριογραμμή.

Κατ’ αντιστοιχίαν με την ειδική πριμοδότηση που προβλέπεται στον ψηφισθέντα Αναπτυξιακό Νόμο για τις ορεινές και παραμεθόριες περιοχές, όπως ο ακριτικός Έβρος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή: 

 

 

 

Αθήνα, 24/11/2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ : Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα

ΘΕΜΑ : ΈΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ! 

Τη Δευτέρα (21/11/2022), ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του νέου Προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους».

Το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη Πολιτική Κοινωνικής Στέγασης «Σπίτι μου!», δίνοντας την δυνατότητα σε 20.000 νέους, ηλικίας από 18 έως 39 ετών να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να ανακαινίσουν την κατοικία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση (15/11/2022) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δημοσιεύτηκε η λίστα των γεωγραφικών περιοχών, οι οποίες δικαιούνται την επιπλέον επιδότηση 15% (Bonus), στο εν λόγω Πρόγραμμα. 

Με την πρόβλεψη ότι η ενίσχυση αυτή δίνεται σε ωφελούμενους οι οποίοι διαβιούν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με την ως άνω διατύπωση, ο ακριτικός Έβρος, δεν συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω επιδότηση, καθώς σύμφωνα με την πληθυσμιακή απογραφή του 2011 δεν διαθέτει δημοτική ενότητα ή δήμο με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. 

Διαθέτει ωστόσο χωριά και οικισμούς, ήτοι κοινότητες, κυρίως στον Βόρειο αλλά και Κεντρικό Έβρο, που φθίνουν δημογραφικά….πλησίον δυο ξένων χωρών! 

..Με τον επικείμενο κίνδυνο της ερήμωσης των ακριτικών αυτών περιοχών, επιφέροντας εθνικό αντίκτυπο, καθώς συνιστούν ενεργά στρατόπεδα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. 

Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να εξεταστεί η δυνατότητα όπως συμπληρωθεί ο οδηγός του Προγράμματος, συμπεριλαμβάνοντας υπο-περιπτώσεις που θα αφορούν ξεχωριστά τις παραμεθόριες περιοχές. 

Κατ’ αντιστοιχίαν με την ειδική πριμοδότηση που προβλέπεται στον ψηφισθέντα Αναπτυξιακό Νόμο για τις ορεινές και παραμεθόριες περιοχές, όπως ο ακριτικός Έβρος.

Προβλέποντας την αύξηση των ποσοστών ενισχύσεων στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων, με ειδική πρόβλεψη τόσο για τις ορεινές περιοχές…

Όσο και για αυτές, που βρίσκονται σε απόσταση έως 30 χλμ από τα σύνορα…

Καθώς και για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των τριών χιλιάδων εκατό κατοίκων, όπως είναι η ακριτική Σαμοθράκη!

Προτείνεται λοιπόν, να υπάρξει πρόβλεψη, ώστε να επωφεληθούν του ευεργετήματος του επιπρόσθετου bonus του 15% και οι κατοικίες που βρίσκονται εντός 30 χλμ από την συνοριογραμμή. 

Εκφράζω την αισιοδοξία μου, ότι το Υπουργείο θα εξετάσει με την δέουσα ευαισθησία και προσοχή το δίκαιο αίτημα, επικαιροποιώντας την διαχρονική κυβερνητική στήριξη για την περιοχή του Έβρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">