Recents in Beach

Συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι Λογιστές

 


ΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ


Το τελευταίο διάστημα ως σύλλογος αναδείξαμε και με διάφορες δράσεις διεκδικήσαμε την επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε ως κλάδος, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Προβλήματα τα οποία δυστυχώς οξύνθηκαν περαιτέρω με όλες τις αναρίθμητες υποχρεώσεις που μας αναθέτουν από όλα τα Υπουργεία.


Ταυτόχρονα η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας και του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.


Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους. Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της αισχροκέρδειας και την προστασία των πολιτών, απλά «παρακολουθεί», απειλεί με δηλώσεις τύπου «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ» και μοιράζει ψίχουλα μέσω των διάφορων κουπονιών (voucher/pass), προσφέροντας πόρους σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις που έτσι μπορούν να αυξάνουν τις τιμές τους και να διατηρούν τα κέρδη τους. Την ίδια στιγμή, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών) καθώς και του κόστους της κανονιστικής συμμόρφωσης δυσχεραίνουν την κατάσταση.


Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί στα γραφεία μας. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας και για το μέλλον του επαγγέλματός μας.


Ως  Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Βορείου Έβρου συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  που καλούν η ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΟΦΕΕ και εκατοντάδες άλλοι σύλλογοι, ομοσπονδίες  και φορείς όλων των κλάδων και καλούμε τα μέλη μας, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες της Ορεστιάδας να συμμετέχουν στη  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας.





Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 11:00  στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας





ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


  • Αναβολή της υποχρεωτικότητας των myDATA. Υποβολή μόνο των εσόδων χωρίς πρόστιμα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες του συστήματος. Καμία αποστολή αποκλίσεων από τους λογιστές.

  • Κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά τη λειτουργία της πλατφόρμας myDATA.

  • Προστασία των λογιστών - φοροτεχνικών από τις κυρώσεις και ευθύνες του Ν.4557/2018 (ΦΕΚ Α’139 /30-07-18).

  • Θεσμοθέτηση άμεσα της άδειας ασθένειας του λογιστή, της άδειας μητρότητας καθώς και του μήνα Αυγούστου χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες και άλλες υποχρεώσεις.

  • Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.

  • Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του Φ.Π.Α. στα είδη διατροφής και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας , ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

  • Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και του ΕΝΦΙΑ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

 

Ορεστιάδα, 6/11/2022

 

Με τιμή,

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">