Recents in Beach

Στ.Τζουμάκας : Οι δεξιές διοικήσεις στους δήμους κάνουν αυτή την πολιτική που ξέρουνε παραδοσιακά. Κομματαρχιλίκι, ρουσφέτια, αναθέσεις, ψιλικατζίδικο ΑΕ

>


Δεν υπάρχουν πολιτικές ηγεσίες, είναι ανύπαρκτες. Είναι μόνο για εκδηλώσεις και για δηλώσεις. Τα ελάχιστα που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε όλους τους τομείς. Έτσι ήταν πάντα η δεξιά, υπηρετούσε συμφέροντα. Και δίνει ενισχύσεις και οι άλλοι συνεχίζουν να κερδοσκοπούν

Και στη χώρα μας δεν υπάρχει κυβέρνηση. Είναι παράρτημα συμφερόντων. Να επέμβει αμέσως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας, που έχουμε. Τίποτα! Να επέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τίποτα! Δουλεύει το σύστημα των καρτέλ, κερδοσκοπούν σε βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι η Ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα. Εμείς είμαστε απέναντι.

ΧΚ: Άρα λέτε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένα παράρτημα των καρτέλ;

ΣΤ: Κανονικά! Ποιο παράρτημα; Της υποταγής που έχουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ευρωπαϊκές ηγεσίες. Γιατί εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα της αγοράς της Ενέργειας και των Χρηματιστηρίων. Κανονικά! Για αυτό πρέπει να φύγουν χθες, να τα μαζέψουν και να φύγουν.

Ο κόσμος θέλει ασφάλεια. Και πρέπει να πούμε ότι κάθε προοδευτικός άνθρωπος βλέπει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορούν να δώσουν αυτή την ασφάλεια για την Ελλάδα. Αυτό είναι βασικό ζήτημα, γιατί με αυτήν την κρίση είναι το πρώτο ζήτημα που θέλει κάθε πολίτης. Οποιασδήποτε πλευράς και αν είναι.

παράδειγμα τις γαλλικές εκλογές. Γιατί η Λεπέν ανέβηκε τόσο πολύ; Μετακινήθηκαν προοδευτικές δυνάμεις – το γαλλικό κομουνιστικό κόμμα είχε 26% πήγε στο 3,5% γιατί;- μετακινήθηκαν λοιπόν οι εργαζόμενοι και είπαν «θα τους τιμωρήσουμε» γιατί δεν βλέπουν εναλλακτική λύση. Και ποιο είναι το ζήτημα τώρα;

 Εγώ προέρχομαι από μία γενιά, και εμείς δεν βλέπαμε και τη φτιάξαμε εμείς την εναλλακτική. Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε την εναλλακτική λύση, αυτό χρειάζεται και για τον ελληνικό λαό και για τον γαλλικό λαό και για τον ισπανικό, τον γερμανικό και για όλους τους λαούς

Εμείς θέλουμε Ειρήνη, θέλουμε αμέσως τώρα εκεχειρία, θέλουμε να σταματήσει ο πόλεμος και πρέπει η ΕΕ να το κάνει αυτό άμεσα. Αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι ηγεσίες της ελέγχονται από την Ουάσιγκτον. Έχασε δηλαδή η ΕΕ και την ελάχιστη βάση που είχε αυτονομίας. Και το φωνάζουμε πολλά χρόνια ότι η ΕΕ έπρεπε να γίνει Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κρατική οντότητα, με κεντρική κυβέρνηση, με Γερουσία, Κοινοβούλιο και να παρεμβαίνει ως δύναμη Ειρήνης και προοπτικής γιατί ξέραμε εδώ και πολλά χρόνια ότι ετοιμάζεται η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και στο Πεκίνο. Αυτό είναι το ένα θέμα. Το δεύτερο θέμα είναι η ΕΕ.

ρυθμίσεις στις αγορές. Εδώ είναι η μεγάλη σύγκρουση: ότι έχουμε μία δεξιά ηγεσία στην Ευρώπη που δεν θέλει να παρέμβει στις αγορές, όσο και αν εμείς φωνάζουμε ότι πρέπει να υπάρχει πλαφόν στην τιμή. Γιατί πρέπει να κάνει παρέμβαση στην αγορά στο άγιο δισκοπότηρο της Θάτσερ.

 Πάμε τώρα στο δεύτερο Χρηματιστήριο, των ρύπων. Τι πέρασε η ΕΕ; Ότι πρέπει μέχρι το ‘50 να έχει τόσο ρύπο κάθε χώρα ως προς την Ενέργεια -αφού είχαν την ανοησία να το πουν μέχρι το ‘30. Τι σημαίνει αυτό; Κάθε πρωί υπολογίζεται η ρύπανση κάθε χώρας και έρχεται η τιμή στο λογαριασμό μας. Κάθε πρωί ένα μέρος των εσόδων που συγκεντρώνεται από τις ποινές το κατευθύνουν ως ενίσχυση και επιδότηση σε εταιρείες που παράγουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή τους χρηματοδοτούν, όχι τους δανειοδοτούν. Πάρτε λεφτά, να κάνετε αυτό! Με αυτές τις επιλογές άλλοι κερδοσκοπούν και χρεώνονται οι δικοί μας λογαριασμοί.

σήμερα ένα προϊόν είναι φθηνότερο από την ίδια τη μεταφορά του; Πότε έχει ξαναγίνει αυτό όλα αυτά τα χρόνια στο καπιταλιστικό σύστημα να είναι φθηνότερο το προϊόν από τη μεταφορά;


 Θέλουμε άνοιγμα στις περιφερειακές κοινωνίες, στις δημοτικές κοινωνίες για να ασκήσουν πολιτικές στην περιοχή τους με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Γιατί η χώρα έχει ένα σοβαρό πρόβλημα: δεν παράγει, δεν εξάγει και δεν φορολογεί. Αυτό προκάλεσε την κρίση να έχουμε έλλειμμα, χρέος και πληθωρισμό. Δείτε πού έχει πάει η παραγωγή μας. Έχει πάει στο 25%. Και οι υπηρεσίες στο 70%. Έχει τελειώσει η χώρα, δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτό.


 Πρέπει να γυρίσουμε στην παραγωγή και να έχουμε και οργανωμένες σοβαρές υπηρεσίες εκεί που έχει νόημα για τη χώρα μας. Στις νέες Τεχνολογίες. Αυτό τι σημαίνει; Πρέπει να δούμε τι γίνεται τοπικά. Τι γίνεται με τις βιομηχανικές περιοχές; Πώς έκλεισαν 400.000 επιχειρήσεις με την απαράδεκτη πολιτική που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μετά το 2010; Πόσες πρέπει να ανοίξουν από αυτές; Τι ρόλο πρέπει να παίξει η Αυτοδιοίκηση η περιφερειακή; Άρα λοιπόν αρμοδιότητες και πόρους.

 Δεύτερον, δημοκρατική συγκρότηση, γιατί βλέπουμε ότι οι δεξιές διοικήσεις στους δήμους κάνουν αυτή την πολιτική που ξέρουνε παραδοσιακά. Κομματαρχιλίκι, ρουσφέτια, αναθέσεις, ψιλικατζίδικο ΑΕ. Βλάπτουν την κοινωνία και ωφελούν ορισμένους. Συν του ότι δεν είναι εικόνα αυτή δημοκρατικής χώρας και πολιτικού συστήματος. Άρα χρειαζόμαστε προοδευτικούς συνδυασμούς. Σε μία κατεύθυνση ότι πρέπει να είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα, όχι να αλλάξουμε τον συσχετισμό των δυνάμεων που λένε ορισμένοι στην ευρύτερη Αριστερά.

Να πάρουμε τη νίκη, να έχουμε την πλειοψηφία, όχι αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων. Την πλειοψηφία, τη νίκη και την εναλλακτική λύση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">