Recents in Beach

"Δήμος για Όλους": Τώρα μιλάμε εμείς! Αυτή είναι η αλήθεια για τα Λουτρά της Τραϊανούπολης

 


Κάποιες φορές, το «να μην αφήνεις να πέφτει τίποτε κάτω» και να απαντάς σε κάθε πρόκληση ή κατηγορία, δεν αποδεικνύεται σωστή τακτική. Κυρίως όταν προέχει το συμφέρον του Δήμου και προτιμάς να αξιοποιείς τον χρόνο σου για να ανταποκριθείς στις προσμονές των Συμπολιτών σου. Τρία χρόνια τώρα, αφήνουμε «να πέφτουν πολλά κάτω», απ’ όσα λέει η Αντιπολίτευση (και μερικοί γραμματείς, Φαρισαίοι - υποκριτές), γιατί μας αρέσει να περπατάμε «πάνω» σ’ αυτά, συνεχίζοντας ασταμάτητα. Γιατί αξία έχει ο στόχος και ο προορισμός. Όχι η βοή του δρόμου! Αυτά όμως τα κάνεις, όταν ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ σταθερά και όχι την προσωρινή για όλους, καρέκλα του Δημάρχου.


Τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης απέκτησαν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο στερούνταν η υποδομή από την θητεία του κ. Λαμπάκη. Η Υπουργική Απόφαση 2704 του 2018 που όριζε αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας ήταν γνωστή στο τέλος της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Αντί λοιπόν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές, προτίμησαν να καταθέσουν απλώς μια αίτηση σε έναν ελλιπέστατο φάκελο, κατά την πάγια τακτική τους, αδιαφορώντας με την γνωστή αλαζονεία τους, για την νομιμότητα.

Η Δημοτική Αρχή, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (Οκτώβριο του 2019), αποφάσισε την παύση της λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών αφού δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές, στην κατάσταση που παραλήφθηκαν.

Η Αντιπολίτευση επί χρόνια τώρα, άφηνε να εννοηθεί ότι η απόφαση ήταν ακατανόητη και μάλλον «ανόητη», κάνοντας … «την παλαβή», για τις δικές της παραλείψεις και αστοχίες.

Αποφεύγει να θυμηθεί ότι όλες αυτές οι δομές στην Ελλάδα ήταν ΚΛΕΙΣΤΕΣ, επί δύο σχεδόν χρόνια, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Σήμερα μιλά με θράσος, για τρία χαμένα χρόνια που είναι κλειστά τα Ιαματικά Λουτρά, όταν δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ΕΤΣΙ ΚΙ  ΑΛΛΙΩΣ!

Αποφεύγει να θυμηθεί ότι οι περισσότερες υπηρεσίες υπολειτουργούσαν όταν η ΤΙΕΔΑ προσπαθούσε να συντάξει και να υποβάλει τις περιβαλλοντικές μελέτες που ξέχασε η προηγούμενη διοίκηση. Mail στέλναμε και οι υπηρεσίες του κέντρου, μας απαντούσαν σε … ένα μήνα!

Απέφυγε να ακούσει ακόμη και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη που κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι πουθενά δεν διαπιστώθηκε καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής, αφού έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλεπόταν από τις υπηρεσίες, μέχρι την έγκριση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Εδώ και τρία χρόνια, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης προτιμούμε να μιλάνε τα αποτελέσματα της μεθοδικής μας δράσης παρά εμείς. Προτιμούμε να πατάμε σε σταθερές βάσεις, παρά σε σάπια σανίδια.

Από σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης, ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕΛΙΔΑ. Έχοντας πλέον το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, σχεδιάζουμε με σιγουριά και ευθύνη, την αξιοποίησή τους και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, την ανακαίνιση του Υδροθεραπευτηρίου και την ανάδειξη της πολύτιμης πλουτοπαραγωγικής πηγής του Δήμου μας, παντού στα Βαλκάνια!

Βαρεθήκαμε άλλωστε να περιμένουμε το … πεντάστερο ξενοδοχείο που μας υποσχέθηκε πριν από 12 χρόνια στην αρχή της πολυετούς θητείας της, η Παράταξη του κ. Λαμπάκη. Αυτό το θυμούνται, ή το αποφεύγουν κι αυτό;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">